Az NNG nyerte el a XXI. Magyar Innovációs Nagydíjat

A navigációs szoftvereiről ismert, nemzetközileg is sikeres NNG Kft. nyerte idén a Magyar Innovációs Szövetség Innovációs Nagydíját. Az elismerést a vállalat autógyártók számára kifejlesztett iGO Automotive megoldása kapta, mely lehetőséget kínál az autóipar szereplői számára arra, hogy ne csak a csúcs-, hanem az alacsony kategóriás járműveikbe is jó minőségű, gyárilag beépített navigációs alkalmazások kerüljenek. Az Innovációs Nagydíjjal járó pénzjutalmat, a jövő innovátorai iránti elkötelezettségét kifejezendő, az NNG a BME Információtechnológiai Innovációs és Tudásközpontjának ajánlotta fel.

Az NNG társalapító vezérigazgatója, Balogh Péter a Parlamentben március 21-én vehette át a XXI. Magyar Innovációs Nagydíjat, mellyel a zsűri a vállalat autóipari navigációs szoftverét honorálta. Az iGO Automotive navigáció teljes mértékben testre szabható, a helyi igényekhez igazítható, és rugalmassága révén mind technikailag, mind vizuálisan bármilyen autómárkába integrálható. A vállalat megoldásai iránti keresletet mutatja, hogy napjaink tíz vezető autómárkájából hétnek a készülékén az NNG fejlesztése fut.

„Sikerünk titka a folyamatos fejlesztésekben, illetve a navigációs piacon az árképzés és a technológia tekintetében kategóriateremtő megoldásainkban rejlik. Célunk, hogy innovációink révén az NNG legyen a legjobb navigációs szolgáltatásokat biztosító vállalat a világon. Szerencsés helyzetben vagyunk, hiszen Magyarországon rendelkezésünkre áll a célunk megvalósításához szükséges tudás. Hiszem, hogy az NNG sikerét a hazai oktatási intézmények és az ott tanuló tehetségek is meghatározzák, ezért felajánljuk az Innovációs Nagydíjjal járó pénzjutalmat a BME-nek, hogy azzal támogathassa a hallgatókat és az ifjú kutatókat innovációs projektjeik megvalósításában” – mondta el Balogh Péter, az NNG vezérigazgatója.

A díjazott megoldás, az iGO Automotive három alapvető értéket egyesít magában: az NNG a vezeték nélküli technológiai piacon szerzett tapasztalatának köszönhetően a mobilmegoldások sebességét, a vállalat PND-piaci tapasztalatából fakadóan a szektorra jellemző rugalmasságot, valamint e két tulajdonságnak az autós navigációkra jellemző megbízható és hosszú távra tervezett kivitelezését. A vállalat kompakt navigációs megoldása, amely az évek során folyamatosan fejlesztett iGO szoftvermotorra épül, lehetőséget biztosít arra, hogy költségkímélő hardveren is kiemelkedő minőségú navigáció fusson, ami megfelel az autóiparban támasztott magas elvárásoknak.

Az NNG 2004-es megalakulását követően számos áttörést jelentő technológiai megoldást vezetett be: a díjnyertes iGO My Way szoftvermotort, az első, valósághű 3D-s térképszoftvert, az egyedülálló térképtömörítési technológiát, valamint az iparág legmodulárisabb és legrugalmasabb navigációs motorját. A vállalat kevesebb, mint tíz év alatt – felhasználva a PND-iparágban gyűjtött tapasztalatát, illetve nemzetközi jelenlétét – belépett az autóiparba, ahol jelenleg az iparág egyik vezető beszállítója.

Az Innovációs Nagydíjat első ízben 1993-ban adták át, azóta pedig évente díjazzák a nagy jelentőségű innovációt megvalósító és ennek révén kiemelkedő hasznot elérő, Magyarországon bejegyzett társaságokat. A Magyar Innovációs Alapítvány a Magyar Innovációs Szövetséggel, a Nemzetgazdasági Minisztériummal, a Vidékfejlesztési Minisztériummal és a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalával közösen kiírt Innovációs Nagydíjának odaítéléséről szakemberekből álló bizottság dönt az innováció eredetisége, újszerűsége, valamint társadalmi hasznossága, illetve az általa nyújtott gazdasági előnyök alapján. A bizottság mindenkori elnöke az innovációs területet felügyelő miniszter.

Forrás: NNG
.

 

(Ezt a cikket 445 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?