Rivaldafénybe került Görlitz, Szászország egyik kisvárosa, ahol Wes Anderson amerikai rendező forgatja legújabb, „The Grand Budapest Hotel” című filmjét, s ahová hollywoodi sztárok egész serege érkezik. A forgatási helyszínek és a szállodák közötti kényelmes és biztonságos utaztatásukról a Volkswagen Haszonjárművek gondoskodik. A forgatási napokon nyolc Multivan BlueMotion Technology, három Amarok és egy Achleitner összkerékhajtással szerelt Crafter 4MOTION áll a stáb rendelkezésére és segít biztosítani zavartalan munkájukat.

„Minden nap újabb és újabb logisztikai kihívásokkal szembesülünk, s nagy örömmel tölt el minket, hogy a Volkswagen Haszonjárművek jóvoltából ilyen megbízható és környezetkímélő járművek állnak rendelkezésünkre” – hangsúlyozta Jeremy Dawson, a film producere. „A Crafter 4MOTION ideális jármű a külső felvételekhez, s kiváló teherhordó is egyben. Az Amarok szintén jó szolgálatot tesz, amikor sok mindent kell gyorsan az egyik helyszínről a másikra szállítanunk” – folytatta a producer.

Még a Multivan-flották körében is ritkaság azonban, hogy ilyen sok sztárt fuvarozhatnak egyidejűleg. A „The Grand Budapest Hotel” szereposztása ugyanis egy kisebb hollywoodi „Ki kicsoda”: a filmben többek között Ralph Fiennes, Bill Murray, Jude Law, Edward Norton, Harvey Keitel, Jeff Goldblum, Willem Dafoe, Owen Wilson, Adrien Brody és Tilda Swinton is látható majd. A „The Grand Budapest Hotel” az egyesült államokbeli Indian Paintbrush produkciós társaság vállalkozásában és finanszírozásában készül.

Wes Anderson azért döntött Németország legkeletibb városa, mint forgatási helyszín mellett, mivel Görlitzben a második világháború pusztítását elkerülve sok történelmi épület maradt fenn. Ennek megfelelően több mint négyezer, műemlékvédelem alatt álló, neonreklámtól mentes épület szolgálhat kiváló helyszínként a forgatásokhoz. A DEFA is számos filmet forgatott Görlitzben a német újraegyesítést megelőzően, de a Berlini Fal leomlását követően Hollywood is gyorsan felfedezte a kisvárost.

Forrás: Volkswagen Haszonjárművek
.

(Ezt a cikket 267 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?