Ízelítő az AutóKözlekedés áprilisi tartalmából

Az AutóKözlekedés több, mint húsz éves múltra visszatekintő, az egyik legjelentősebb flottát maga mögött tudó fuvarozói érdekvédelmi szervezet, a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének, az IRU magyarországi tagszervezetének havilapja. A szakmai folyóirat, számos egyedül itt elérhető információt (jog, adóügy, közlekedési korlátozások, szakmai tudósítások, riportok, aktualitások stb.) tartalmaz.

Autóközlekedés-130404

Az áprilisi lapszám tartalmából:

  • Négy éve folyamatosan hanyatlik a belföldi fuvarpiac – Tíz százalék körüli visszaesés belföldön, némi javulás a nemzetközi közúti árufuvarozásban – az elmúlt évben tovább folytatódott a válság éveire jellemző kettős tendencia. Közben a géppark meg egyre csak öregszik. Elemzésünk a KSH március 1-jén közzétett, utolsó negyedéves statisztikai adatainak feldolgozásával készült.
  • Menthetetlen autók a belvárosban? – Az autómentő fogalmát mindmáig a magyar jog nem ismeri, tehát hivatalosan nem létezik. Budapest behajtási engedélyhez kötött, védett övezetében a közlekedésre alkalmatlanná vált gépjárművek elszállítása hivatalosan nem lehetséges, mert a fuvarozó kolléga „áru nélkül”, üresen nem hajthat be az említett területre. Aki nem hiszi, járjon utána! Mi utána jártunk.
  • Nagyobb szerepet igényelnek a közforgalmú közlekedésben – A személyszállítókat érintő aktuális fejleményekről, a közelmúlt történéseinek tanulságairól, az érdekképviseletnek a személyszállító tagokat érintő lépéseiről lapunk olvasóit Nedeczky Tibor, a Személyszállítási Tanács elnöke tájékoztatja. Megosztja tapasztalatait a helyi autóbusz-közlekedésre kiírt pályázatokról, kifejti véleményét a fővárosi agglomerációs autóbuszjáratok kiszervezéséről, „örökzöld” témaként szól az autóbuszok fővárosi parkolási és közlekedési problémáiról, a Volánbusz nemzetközi menetrend szerinti járatainak üzemeltetésre való meghirdetéséről s az érdekképviseletek tárgyalási erőfeszítéseiről, a szerzői jogdíjak fizetésével kapcsolatban.

Megjelenés: 2013. április 4-ei héten

Lapunkat az egyesület tagjainak hónapról-hónapról postázzuk, de előfizetésre is van lehetőség, az alábbi linken:

http://www.mkfe.hu/hu/mediamenu/autokozlekedes/elofizetes.html

. www.mkfe.hu –  A SZOLGÁLTATÓ ÉRDEKVÉDELEM
.

(Ezt a cikket 384 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?