Letenye és Lenti térségében szükségparkolóhelyeket jelölnek ki a helyi védelmi bizottságok a szlovén hatóságok által a határon életbe léptetett forgalmi korlátozás miatt – közölte a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hétfőn az MTI-vel.

ORFK felvétele H.Szabó Sándor
Illusztráció – ORFK felvétele H.Szabó Sándor

Rigó Csaba Zala megyei kormánymegbízott a Zala Megyei Védelmi Bizottság elnökeként soron kívüli intézkedést adott ki a magyar-szlovén határon feltorlódott kamionok miatt kialakult helyzet és a rendkívüli időjárás következményeinek kezelésére.

Az intézkedés alapján a letenyei és a lenti védelmi bizottságok szükségparkolóhelyeket jelölnek ki a forgalomkorlátozás által érintett járművek számára, illetve felveszik a kapcsolatot a karitatív szervezetekkel, hogy szükség esetén biztosított legyen a járművek sofőrjeinek, utasainak ellátása.

A tehergépjárműveket a terminálokban, majd az autópálya melletti pihenőhelyeken helyezik el, ha ezek megtelnek, akkor a szükségparkolóhelyekre irányítják őket. A feltorlódott tehergépjárművek között lévő veszélyesáru-szállítmányokat elkülönítve helyezik el – tette hozzá a zalai katasztrófavédelem.

Forrás: MTI  (blb \ bám \ blz)
.

(Ezt a cikket 495 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?