A télies útviszonyokra való tekintettel több autópályán korlátozzák a kamionforgalmat – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfő délután az MTI-vel.

A havazás miatt a magyar-szlovén határon fennálló forgalomkorlátozás következtében kamionok vesztegelnek az M7-es autópálya Nagykanizsa-Eszteregnye közötti szakaszán, Sormás közelében, a leállósávban 2013. február 12-én. MTI Fotó: Varga György
Korábbi felvétel. – MTI Fotó: Varga György

A közlemény szerint az M6-os és az M7-es autópályán valamennyi kamion, az M3-as és az M5-ös autópályán pedig a Szlovéniába tartók számára teljes forgalomkorlátozás van érvényben.

Felhívták a figyelmet arra, hogy már tíz megye több térségében, valamint a főváros területén elsőfokú riasztás van érvényben a várható hófúvás miatt. A meteorológiai előrejelzések szerint az esti és az éjszakai órákban várhatóan folytatódik a havazás. „A balesetek és a további torlódások, fennakadások elkerülése érdekében az érintett térségekben senki ne induljon útnak, azok úti célként is kerülendők” – hangsúlyozta az OKF.

A főigazgatóság mindenkitől azt kérte, hogy indulás előtt tájékozódjon az aktuális és a várható időjárásról, valamint kövesse figyelemmel a hatóságok tájékoztatóit. Az aktuális riasztásokról, valamint a figyelmeztetésekről a www.met.hu és a www.katasztrofavedelem.hu, a forgalomkorlátozásokról és az útlezárásokról a www.police.hu és a www.kozut.hu oldalon lehet tájékozódni. A további részletekről az érintett megyék katasztrófavédelmi igazgatóságának a honlapján is találhatók információk.

Kitértek arra, hogy a készenléti szolgálatok által üzemeltetett segélyhívószámok a nap 24 órájában rendelkezésre állnak. Azt kérték, hogy ha valaki bajba kerül, vagy tudomása van arról, hogy valakinek segítségre van szüksége, hívja a katasztrófavédelmet a 105-ös számon.

Forrás: MTI  (bkdi \ bám \ blz)
.

(Ezt a cikket 371 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?