A rendőrség lezárta a 82-es és a 83-as főutat a 7,5 tonnánál nehezebb tehergépjárművek előtt – tájékoztatta a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője hétfő este az MTI-t.

Feltorlódott kamionok a 8-as számú főúton Veszprém előtt 2013. január 17-én. Az este kezdődött újabb havazás miatt a veszprémi körgyűrű több szakasza járhatatlan az elakadt kamionok miatt. A nagymennyiségű hó a városban is megneheziti a közlekedést. MTI Fotó: Nagy Lajos
Feltorlódott kamionok a 8-as számú főúton Veszprém megyében. – Korábbi felvétel.
MTI Fotó: Nagy Lajos

Révész András azt írta: a 73-as út Csopak-Nosztori szakaszán lezárta a rendőrség az emelkedőt Veszprém felé, Csopak irányába szakaszosan engedik közlekedni a járműveket.

Tájékoztatása szerint hétfő délutánig a Veszprém Megyei Katasztrófavédelem öt műszaki mentést hajtott végre.

A megyében a közutak jegesedése és a korlátozott látási viszonyok miatt fokozottan balesetveszélyes a közlekedés. Az OMSZ előrejelzése alapján 24 óra alatt 10 centimétert meghaladó friss hó hullhat, gyenge hófúvás kialakulhat – közölte a szóvivő.

A katasztrófavédelmi igazgatóság azt javasolja, hogy aki teheti, ne induljon útnak, illetve csak a téli időjárási viszonyoknak megfelelően felkészített járművel tegye; készüljenek a várható fennakadásokra, figyeljék a hatóságok közleményeit, tájékozódjanak az időjárásról és az utak állapotáról.

Forrás: MTI  (bnb \ bpg \ blz)
.

(Ezt a cikket 276 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?