Baranyában a pécsi Kénes út kivételével késő délutánra megszűntek a korábbi egész- és félpályás útlezárások, de a 66-os főút Pécs és Sásd közötti szakaszán továbbra is korlátozzák a 7,5 tonnát meghaladó összetömegű tehergépjárművek forgalmát.

A behavazott 6-os főút Pécsett, a Zsolnay-negyedben 2013. március 25-én. A Dél-Dunántúlon reggel intenzív havazás kezdődött. MTI Fotó: Sóki Tamás
A behavazott 6-os főút Pécsett, a Zsolnay-negyedben 2013. március 25-én. A Dél-Dunántúlon reggel intenzív havazás kezdődött. MTI Fotó: Sóki Tamás

A Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján olvasható közlemény szerint a teherautókat Pécsett a Komlói úton, valamint Sásd belterületén megállítják, a sofőröket tájékoztatják a helyzetről, és ha szükséges, gondoskodnak az ellátásukról.

A megye útjai havasak, nedvesek, hóátfúvást eddig sehol sem tapasztaltak, minden település megközelíthető. Jelenleg nem járnak buszok Lothárd, Cserkút, Kővágótöttös, Szilágy, Berkesd és Kökény településre, Pécsen a 35-ös helyi járat a Dömörkapuig, a 36-os busz Bálics megállóig jár. A havazással összefüggésben eddig hétszer vonultak ki a katasztrófavédelem egységei.

Az előrejelzések szerint a szél erőssége a mostani óránkénti 50-60 kilométeres sebességről estére fokozatosan mérséklődik. A mínusz 4-5 Celsius-fokos hőmérséklet következtében az utak burkolata jeges lesz, a havazás várhatóan reggelig folytatódik.

Forrás: MTI  (BAL \ bám \ blz)
.

(Ezt a cikket 324 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?