Újra országos önkéntes szemétgyűjtési akciót szervez a Magyar Közút

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. kilencedik alkalommal tartja meg hagyományos országos szemétgyűjtő akcióját 2013. április 22-én. A Föld Napja alkalmából szervezett eseményre ismét több tízezer fő jelentkezését várja a társaság. A rendezvény az elmúlt években az ország egyik legtöbb önkéntest megmozgató környezetvédelmi mozgalmává nőtte ki magát.
A Magyar Közút Nonprofit Zrt. kilencedik alkalommal szervez országos szemétgyűjtési akciót az általa üzemeltetett 30 ezer kilométeres közúthálózat és környezetének megtisztítására. Idén április 22-én, hétfőn rendezi meg szokásos tavaszi akcióját a társaság.
A Magyar Közút Nonprofit Zrt. egész évben végzett út menti szemétszállítási munkáját sajnos minden évben szélmalomharc jellemzi, az illegális szemétlerakók nap mint nap szaporodnak. A társaság évente egy kisebb megyeszékhely éves kommunális hulladékának megfelelő mennyiségű szemetet gyűjt össze az általa üzemeltetett utak mellől. Ebben a küzdelemben szeretne a cég szemléletváltozást elérni. Az eddigi akciók sikerét mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy az elmúlt nyolc alkalommal mintegy 330 ezer önkéntes csaknem 50 ezer köbméternyi szemetet gyűjtött össze országszerte.
Szemétgyűjtési akcióink célja, hogy a fiatalabb generációknak is természetessé váljon a környezet megóvása. Az akció megszervezésével a társaság hozzá kíván járulni ahhoz, hogy az a több ezer – többségében – fiatal, aki részt vesz a szemétgyűjtésben, később jobban odafigyeljen szűkebb és tágabb környezete megóvására. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. éppen ezért várja az egyénileg és csoportosan jelentkezőket, egyúttal számítanak az önkormányzatok, civil szervezetek, iskolák és baráti társaságok csatlakozására is.
A társaság szemétgyűjtési akciója az ország egyik legtöbb önkéntest megmozgató környezetvédelmi eseményévé nőtte ki magát. Ez reményt ad arra, hogy a következő generációk a mainál jobban megbecsüljék az utak környezetének állapotát, reményeink szerint, aki egyszer aktívan részt vesz a szeméthegyek felszámolásában, az biztosan nem válik megrögzött szemetelővé.
A közútkezelő főszervezőként, az esemény gazdájaként minden csatlakozó számára térítés nélkül biztosít kesztyűt, láthatósági mellényt és zsákokat, valamint gondoskodik az összegyűjtött hulladék maradéktalan elszállításáról is. Az utak menti szemétszedéshez a cég szakmai felügyeletet is biztosít, szükség esetén ideiglenes forgalomkorlátozást vezet be.
A jelentkezéseket 2013. április 3-ig várja a Magyar Közút Nonprofit Zrt. a megyei igazgatóságain, elérhetőségek a www.kozut.hu oldalon találhatóak.
Jelentkezni lehet:
Bács-Kiskun Tánczos András tanczos.andras@bacs.kozut.hu
Baranya Buzás Zoltán buzas.zoltan@baranya.kozut.hu
Békés Bende István bende.istvan@bekes.kozut.hu
Borsod-Abaúj-Zemplén Halász Adrienn halasz.adrienn@borsod.kozut.hu
Csongrád Hoffmann Andrea hoffmann.andrea@csongrad.kozut.hu
Fejér Porkolábné Gucsek Noémi porkolabne.gucsek.noemi@fejer.kozut.hu
Győr-Moson-Sopron Juhász Judit juhasz.judit@gyor.kozut.hu
Hajdú-Bihar Szelekovszky György szelekovszky.gyorgy@hajdu.kozut.hu
Heves Demeter István demeter.istvan@heves.kozut.hu
Jász-Nagykun-Szolnok Sárközi Imre sarkozi.imre@szolnok.kozut.hu
Komárom-Esztergom Borsos Gergely borsos.gergely@komarom.kozut.hu
Nógrád Remenár János remenar.janos@nograd.kozut.hu
Pest Hegedűs Zsuzsanna hegedus.zsuzsanna@pest.kozut.hu
Somogy Csik Zsuzsanna csik.zsuzsanna@somogy.kozut.hu
Szabolcs-Szatmár-Bereg Ruzsinszki István ruzsinszki.istvan@szabolcs.kozut.hu
Tolna Raics István raics.istvan@tolna.kozut.hu
Vas Bolfán Zoltán bolfan.zoltan@vas.kozut.hu
Veszprém Győriványi Dániel gyorivanyi.daniel@veszprem.kozut.hu
Zala Écsi Zsanett ecsi.zsanett@zala.kozut.hu

(Ezt a cikket 255 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?