Ellenőrzések Hírek Üzemanyag Vám

Kamionokat foglaltak le Zalában gázolajcsempészet miatt

Háromezer liter gázolajat és két kamiont foglaltak le az M70-es autóúton a pénzügyőrök költségvetési csalás gyanúja miatt – tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Nyugat-dunántúli Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóságának sajtóreferense pénteken az MTI-t.

Cséve Szabolcs úgy fogalmazott: a “guruló benzinkutakat” a zalai pénzügyőrök ellenőrzés miatt állították meg a napokban az M70-esen. A két román rendszámú járművön az alvázra és a pótkocsira voltak felszerelve a tartályok, amelyeket ponyvákkal takartak el.

A két kamionon összesen háromezer liter adózatlan gázolajat szállítottak, ezért az üzemanyagot és a járműveket is lefoglalták.

A pénzügyőrök költségvetési csalás bűncselekményének gyanúja miatt feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál. Az adóhatóság jövedéki eljárást is indított, a veszélyes áruk szállítási feltételeinek megsértése miatt pedig közigazgatási bírságot szabott ki.

Forrás: MTI  (blb \ bpg \ ppd)
.

(Ezt a cikket 322 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .