Tíz kilométert ment eszméletlen sofőrrel egy teherautó az autópályán

Tíz kilométert ment eszméletlen vezetővel egy cseh teherautó egy autópályán Németországban, de csodába illőn nem sérült meg senki.

man-kamion
Illusztráció

A kamionsofőr szélütést kapott, a tempomat azonban folyamatosan 80 kilométeres sebességen vitte tovább a kábelkötegekkel megrakott, 40 tonnás teherautót, amely többször is a szalagkorlátnak ütközött.

Miután észlelték a „szellemkamiont” az A6-os sztrádán, az autópálya-rendőrség elrendelte a feljárók lezárását, és egy járőrautó szirénázással, dudálással próbált meg kapcsolatot teremteni a vezetővel. Az elszabadult nyerges vontató végül egy emelkedőn lelassult, majd a terelőkorlátot áttörve egy töltésnél megállt.

Az eset szerdán történt Németország délnyugati részén, Sinsheim közelében. A 48 éves sofőr részlegesen megbénult, jelenleg életveszélyes állapotban fekszik kórházban – adta hírül a BBC a heidelbergi rendőrségre hivatkozva.

A veszélyes, bár szerencsés kimenetelű eset kapcsán a német autóklub azt követelte, hogy a mozdonyokhoz hasonlóan a kamionokat is szereljék fel sofőrsegítő automatikával.

Forrás: MTI  (kwr \ ksb \ bpt)
.

(Ezt a cikket 675 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?