Az új Volvo FM – az ideális mindenes játékos a Volvo Trucks típuskínálatában

A Volvo Trucks bemutatja új Volvo FM típusát. Az új FM kiemelkedő sokoldalúságával és szállítási hatékonyságával a legtöbb ügyfél igényeit kielégíti. Az új termékjellemzők közé tartozik a továbbfejlesztett vezetőfülke, valamint a forradalmi Volvo Dynamic Steering, amely fokozza a teherautó első osztályú menetjellemzőit.

Az új Volvo FM
Az új Volvo FM

„Az új Volvo FM könnyen az egyedi igényekhez igazítható. A futball nyelvén az FM egy felbecsülhetetlen értékű mindenes játékos, amely pozíciójától függetlenül egyformán briliáns munkát végez” – mondja Claes Nilsson, a Volvo Trucks elnöke. Hozzáteszi:

„A Volvo Dynamic Steering egy világszínvonalú műszaki innováció. A rendszer minden menetkörülmények között segíti a teherautó-sofőrt, biztonságosabb, kényelmesebb és élvezetesebb munkakörnyezetet teremtve.

Autópályán páratlan iránytartási stabilitást nyújt a dinamikus kormányzási rendszer. Kis sebesség mellett még az alaposan megterhelt teherautóval is annyira könnyű a manőverezés, hogy a kormányzáshoz minimális erőkifejtés is elegendő.”

27_Volvo_FM

Kiemelkedő vezetési élmény

A továbbfejlesztett felfüggesztés egy további olyan fejlesztés, amely hozzájárul a kiemelkedő viselkedéshez.

„A vezetési élményt legújabb innovációink fokozzák az új Volvo FM-ben. Biztosabb a haladás az úton, jobb oldaldőlési stabilitás mellett. Az üzemanyag-hatékonyság fokozását célozza az I-See rendszer, amely akár öt százalékkal is képes csökkenti az üzemanyag-fogyasztást, és immár az FM-hez is rendelhető” – mondja Claes Nilsson.

Sokoldalú és hatékony

Kisebb tömeg, új tengelykialakítások, fokozott alvázrugalmasság és kristálytiszta csatolófelületek a felépítményezők számára – mindezek lehetővé teszik, hogy az ügyfél az adott munkára tökéletese teherautót alakítsa ki.

A magas termékminőség és az egyes alkotóelemek nyomon követését lehetővé tévő fejlett telematikai megoldás azt jelenti, hogy a Volvo Trucks maximális üzemidőt garantálhat a teherautó-tulajdonosoknak.

Miközben a Volvo FM termelékeny és gazdaságos az ügyfél számára, a járművezető számára is teljesen új munkakörnyezetet kínál.

FM_int_stor_

Középpontban a járművezető

A fülke belső terét a járművezetőt szem előtt tartva tervezték meg. Az eredmény egy hatékony, ergonomikus és biztonságos munkahely, amely a korábbinál nagyobb teret és tárolási kapacitást kínál a járművezető számára.

További új termékjellemző a „My Truck” alkalmazás letölthetősége, amely lehetővé teszi a járművezető számára a teherautó egyes funkcióinak távoli irányítását és megfigyelését.

Az új Volvo FM 11 és 13 literes motorok kiterjedt kínálatával mutatkozik be, amelyek mindegyike teljesíti a 2014 elején hatályba lépő Euro 6 követelményeit.

Az új Volvo FM először a birminghami haszonjármű-kiállításon kerül leleplezésre, 2013 áprilisában. A gyártás az európai ügyfelek számára 2013 szeptemberében veszi kezdetét.

Tekintse meg a Volvo FM-ről szóló filmet:

Forrás: Volvo Trucks
.

(Ezt a cikket 472 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?