A Scania a világ száz leginnovatívabb vállalata között

A Scania 2012 év végén ismét felkerült a tekintélyes Thomson Reuters „Top 100 Global Innovators” elnevezésű listájára. A lista a világ minden pontjáról azokat a vállalatokat és intézményeket tartalmazza, amelyek jelentős újításokkal, valamint szabadalmakkal rendelkeznek.

„Az innováció a gazdasági jólét és a technológiai fejlődés alapja.” – mondta David Brown a Thomson Reuters ügyvezető igazgatója. „A Top 100 Global Innovator listánk és a mögötte álló módszertan betekintést ad a szabadalmi adatokból nyerhető információkba, valamint megerősíti azt a tényt, hogy az újításokra koncentráló vállalatok növekedésre képesek és pénzügyileg sikeresek.”

Erik Ljungberg, a Scania vállalati kapcsolatokért felelős alelnöke szerint: „A Scania már több mint száz éve sikeresen működő vállalat, amely mindig jelentős hangsúlyt fektetett az újításokra. Reméljük, hogy ez az elismerés újabb ösztönzést ad az alkalmazottainknak, hogy továbbra is fáradhatatlanul és elkötelezetten munkálkodjanak azon, hogy a Scania megerősíthesse és megtarthassa vezető szerepét területén.”

Mindösszesen három svéd vállalat került fel a listára: a Scania mellett az Ericsson és a Sandvik. Az autóiparból hét cég található meg a listán, míg a díjazottak közül 25 vállalat japán. A Thomson Reuters tanulmánya szerint a listán szereplő cégek nagyobb arányban teremtenek munkahelyeket, jövedelmezőbbek és a tőzsdei értékük is magasabb.

A teljes beszámoló itt olvasható: http://top100innovators.com/

Forrás: Scania
.

(Ezt a cikket 254 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?