Ukrajna bekerült a világ tíz legrosszabb minőségű útjaival rendelkező ország közé, egy nemzetközi felmérés szerint jelenleg egy szinten van a nyugat-afrikai Gabonnal – írta hétfőn az ukrán internetes média.

A Gazdasági Világfórum (World Economic Forum) szakértői 144 országból Ukrajnát a 137. helyre tették az autóutak minősége szempontjából. Az ország a 7-es skálán mindössze 2,3 pontot kapott. Magyarország a 69. a listán.

A Liga Novosztyi hírportál szerint szinte csak a világ azon országaiban rosszabb a helyzet az ukrajnainál, ahol nincsenek aszfaltozott utak.

Az ukrán autósok is zúgolódnak a kátyús utak miatt, amely már a főváros, Kijev több kerületében is veszélyessé teszi a közlekedést, és komoly anyagi károkat szenvednek miatta a gépkocsi-tulajdonosok. A kátyúzás minőségével is elégedetlenek az ukrán autósok.

A tisztségviselők ugyanakkor az idei tél extrém időjárásával, a hirtelen bekövetkezett nagymértékű hőmérséklet-ingadozásokkal magyarázzák az ukrajnai utak ennyire rossz állapotát.

Mikola Azarov miniszterelnök egy tévéinterjúban kifejtette, hogy az utak karbantartása, javítása évente 60-100 milliárd hrivnyába (7,5-12,5 milliárd dollárba) kerül az államnak. Hozzátette, hogy a kormány előtt álló egyik legnagyobb feladat a Kijev-Odessza autóút teljes felújítása. Azt viszont nem mondta, hogy ehhez mikor látnak hozzá.

Forrás: Kovács Andrea – MTI  (kks \ kms \ gry)
.

(Ezt a cikket 326 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?