Veszélyes anyagokat szabálytalanul szállító kamiont tartóztattak fel az M43-as autópályán

Veszélyes anyagokat szabálytalanul szállító kamiont tartóztattak fel a katasztrófavédelem szakemberei az M43-as autópályán, a bolgár rendszámú jármű csak a hiányosságok kijavítása után folytathatja útját – tájékoztatta a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtóreferense csütörtökön az MTI-t.

Egy korábbi ellenőrzés az M7-es autópályán. MTI Fotó: Varga György
Egy korábbi ellenőrzés az M7-es autópályán. MTI Fotó: Varga György

Arany-Tóth Attila elmondta, hogy az igazgatóság munkatársai a rendőrséggel együttműködve előző nap mobil labor segítségével ellenőrizték a veszélyes anyagot szállító járműveket az autópálya 34-es kilométerszelvényénél.

A bolgár felségjelzésű kamiont nem sokkal dél előtt állították meg, a jármű Barcelonából Athénba szállított vegyi anyagokat, ám hetvenféle veszélyes anyagot tartalmazó, különböző méretű, illetve űrtartalmú dobozokat és hordókat nem rögzítették az előírásoknak megfelelően – közölte a zászlós.

A jármű vezetőjével szemben eljárás indult, várhatóan pénzbüntetést szabnak ki vele szemben, a kamion pedig csak akkor folytathatja útját, ha a szállító gondoskodik az áruk megfelelő rögzítéséről – közölte a sajtóreferens.

Forrás: MTI  (bkzg \ bri \ bhi)
.

(Ezt a cikket 959 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?