A Scania segítségével bővül a moszkvai metró

Országos kérdéskörré nőtte ki magát Moszkva közlekedési problémájának megoldása. A városi hatóságok úgy tervezik, hogy még 2020 előtt befejezik a mintegy 150 kilométernyi új metróvonal építését. Az építkezésben Scania billencsek is besegítenek.

A metró alapvető célja, hogy a felszíni utakat tehermentesítse, csökkentse a közutak forgalmát, de a moszkvai metró manapság már nagyon túlterhelt. Új vonalak, nagyjából 150 kilométernyi pályaszakasz építése az egyetlen megoldás a rendszer kapacitásbeli problémáinak megoldására. Az összetett feladat egyik legfontosabb lépése az újabb körvonal megépítése, amely egy gyorsvonal lenne a jelenleg már létező Ring Line, azaz körvonal kisegítésére.

„Az építkezésen az eredmények időben és megfelelő minőségben történő eléréséhez megbízható berendezésekre és gépekre van szükségünk. Kiemelt figyelmet fordítunk a gyártási előírásokra és a munkahelyi biztonságra.” – mondta Otari Alekszandrovics Geperidzsij az Engeocom gyártásért felelős igazgatóhelyettese.

Az elmúlt évek folyamán az Engeocom majdnem mindegyik létező járműgyártóval dolgozott már együtt. A jelenlegi projekt megkezdése előtt átfogó piackutatást végeztek, amely alapján a vállalat a Scania billencseit választotta. A döntést nagyban meghatározták a Scania által nyújtott megbízható szolgáltatások.

„A Scaniát a szervizháttere és -személyzete miatt választottuk.” – mondta Sota Davidovics Kaladzsij, a ManStroy ügyvezető igazgatója. Ez a cég foglalkozik a kitermelt föld eltávolításával, rakodásával és meghatározott területekre történő elszállításával. „A tárgyalások kezdetén biztosítottak róla, hogy minden kérésünkre, igényünkre van megoldásuk, és végül tényleg minden ígéretüket valóra váltották, ráadásul mindent időben teljesítettek. Számunkra a szakszerűség a legfontosabb tényező.”

Forrás: Scania
.

(Ezt a cikket 259 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?