Hírek Járműtechnika Kishaszonjárművek Márkahírek Volkswagen

Új motorral nagyobb vezetési élményt és kényelmet nyújt az Amarok

2013-ra erősebb alapmotort kapott a sikeres Amarok pick up: az eddigi 90 kW / 122 LE teljesítményű 2.0 TDI motort egy erősebb kivitel váltja fel. Az új belépő szintű TDI erőforrás 103 kW / 140 LE teljesítményű, amely javítja a menetteljesítményt, miközben változatlanul alacsony szinten tartja az üzemanyag-fogyasztást.

Továbbá számos új extrafelszereléssel bővült a típus opciós listája. A kétliteres, közös nyomócsöves befecskendezésű TDI motor a 13 kW-al (18 LE) 103 kW-ra (140 LE) növelt legnagyobb teljesítményét 3500-as percenkénti fordulatszámon adja le. A változatlanul 340 newtonméter legnagyobb nyomatékát pedig 1600 és 2250 közötti percenkénti fordulatszám-tartományban fejti ki. A megnövelt teljesítményű motor erénye, hogy jobb menetteljesítményt nyújt változatlanul kedvező üzemanyag-fogyasztás mellett. Ezzel az erősebb motorral az Amarok például 12,6 másodperc alatt gyorsul fel 0-ról 100 km/h sebességre (korábban 13,2 másodperc volt), legnagyobb sebessége pedig immár 168 km/h (korábban 162 km/h volt). A platós jármű rugalmassági adata – gyorsulás 80-ról 120 km/h sebességre ötödik fokozatban – 0,5 másodperccel javult.  A számottevően jobb menetteljesítmény ellenére a pick up szerény üzemanyag-fogyasztása nem változott. Az opcionális BlueMotion Technology csomaggal a 103 kW / 140 LE-ős TDI motorral hajtott Amarok csupán 6,8 liter gázolajat fogyaszt száz kilométerenként. Az új alapmotor a kétajtós Amarok szimplakabinos  modelljéhez, mely Magyarországon nem rendelhető, hátsókerék hajtással vagy kapcsolható összkerék hajtással – míg a négyajtós duplakabinos hátsókerék hajtású vagy kétféle összkerék hajtású változataihoz egyaránt elérhető – minden esetben hatfokozatú kézi sebességváltóval társítva – mindhárom felszereltségi szint mellett.

A különleges ügyféligények kielégítésére számos új extra-felszereléssel bővült a típus opciós listája. Ezek között olyan, a Multivan típusból ismerős tételek is szerepelnek, mint a fejlett RNS 510 rádió és navigációs rendszer, tolatássegítő kamerával ellátott ParkPilot rendszer, programozható, távirányítós állóhelyi kiegészítő fűtés, kanyarfényként is szolgáló ködfényszórók (a Trendline szinttől), valamint a “Fényasszisztens” csomag (ennek tartalma: állandó nappalifény kapcsoló, esőérzékelős ablaktörlő-vezérlés, “Coming Home (Hazakísérő) és Leaving Home (üdvözlő) világítás”, valamint automatikusan elsötétedő belső visszapillantó tükör).

A 103 kW / 140 LE-ős TDI motorral szerelt Amarok duplakabinos indulóára Magyarországon nettó 5 465 000,-Ft, míg az összkerék hajtású változatok ára nettó 5 956 000,-Ft-tól indul. A rendelések már most leadhatóak a Volkswagen Haszonjárművek hazai márkakereskedéseiben.

Forrás: Volkswagen Haszonjárművak
.

(Ezt a cikket 233 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .