Határinfó Hírek Korlátozások Közlekedéssel kapcsolatos hírek

Már nincs forgalomkorlátozás Magyarország határszakaszain

Már semmilyen korlátozás nincs érvényben Magyarország határszakaszain, de az átkelőkhöz vezető utakon torlódásokra lehet számítani – tudatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) helyettes szóvivője kedd délután az MTI-vel.

Kamionosok beszélgetnek az M70-es autóúton Csörnyeföld közelében, mert a szlovén határt Pincénél lezárták a havazás miatt 2013. január 14-én. A térségben több mint 30 centiméter hó hullott. MTI Fotó: Varga György
Korábbi felvétel – MTI Fotó: Varga György

Hajdu Márton tájékoztatása szerint a szlovén hatóságok feloldották a teherforgalomra vonatkozó, a havazás miatt korábban elrendelt korlátozásokat a szlovén-magyar határszakaszokon, ezt követően a magyar hatóságok is feloldották a további torlódások elkerülése érdekében bevezetett korlátozásokat az osztrák, a szlovák, az ukrán és a román határszakaszokon.

A várakozó kamionosok rendőri irányítás mellett folyamatosan indulnak útnak a Zala, Vas, Somogy és Győr-Moson-Sopron megye területén kijelölt pihenőhelyekről, de a pihenőhelyek kiürítése és a forgalom normalizálódása akár több órát is igénybe vehet – tette hozzá.

A katasztrófavédelem arra hívta fel a figyelmet, hogy a feltorlódott teherforgalom és a havas, nedves útszakaszok miatt lassabb közlekedésre és hosszabb menetidőkre lehet számítani az érintett megyékben, ezért a járművezetők fokozott figyelemmel induljanak útnak.

Forrás: MTI  (bla \ bám \ hgp)
.

(Ezt a cikket 334 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .