Határinfó Hírek Időjárás KamionStop Korlátozások Közlekedéssel kapcsolatos hírek Külföld

Havazás – A következő 24 órában is tart a szlovéniai kamionkorlátozás

Az olaszországi rendkívüli hóhelyzet miatt a következő 24 órában még biztosan érvényben lesz a magyar-szlovén határon a kamionforgalom korlátozása – tájékoztatta a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtófőnöke hétfőn az MTI-t.

Rendőr terel le az útról egy kamiont az M7-es autópálya eszteregnyei csomópontjában 2013. február 11-én. A szlovéniai kamionkorlátozás miatt megtelt az M70-es autóút és az M7-es autópálya több zalai pihenőhelye, ezért Eszteregnyénél visszafordítják a teherjárműveket. MTI Fotó: Varga György
Rendőr terel le az útról egy kamiont az M7-es autópálya eszteregnyei csomópontjában 2013. február 11-én. A szlovéniai kamionkorlátozás miatt megtelt az M70-es autóút és az M7-es autópálya több zalai pihenőhelye, ezért Eszteregnyénél visszafordítják a teherjárműveket.
MTI Fotó: Varga György

Nothoff Ingrid késő délután közölte: az olasz hatóságok jelzése szerint a következő 24 órában nem változik az olaszországi hóhelyzet, ezért továbbra sem engedik be a kamionokat Szlovéniából Olaszországba. A sajtófőnök hozzátette, a szlovén hatóságok ezért fenntartják azt a korlátozást, hogy Tornyiszentmiklósnál és Rédicsnél csak a szlovén rendszámú vagy a Szlovéniába árut szállító teherjárművek léphetik át a határt.

A rendőrség korábban arról adott tájékoztatást, hogy a szlovéniai kamionkorlátozás miatt kora délutánra megteltek az M70-es autóút és az M7-es autópálya zalai pihenőhelyei, ezért Eszteregnyénél visszafordítják a teherjárműveket. A hatóságok hétfő délelőtt Somogy és Vas megyében is megkezdték a kamionok ellenőrzését, onnan csak azokat a járműveket engedik tovább Szlovénia felé, amelyek nem tranzitforgalmat bonyolítanak le.

A rendőrség közölte, hogy a személygépkocsi-forgalom továbbra is zavartalan a magyar-szlovén határon.

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a zalai rendőr-főkapitányság a kamionosokat és a fuvarozó cégeket arra kéri: az olaszországi rendkívüli időjárás miatt járműveikkel Ausztria és Horvátország felé hagyják el az országot.

Forrás: MTI  (blb \ bám \ blz)
.

(Ezt a cikket 596 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .