Kategóriák

Kategóriák

Hírek Időjárás Közlekedéssel kapcsolatos hírek Külföld Külföld

Havazás – Hatan meghaltak a francia utakon

A péntek éjszakai havazást követően szinte egész Franciaországot hótakaró borította szombaton. A jeges utakon a hajnali órákban több halálos baleset is történt, az egyikben három, a mali francia intervenciós erőkhöz csatlakozni készülő katona vesztette életét – közölték az illetékes hatóságok.

A Francia-középhegységben egy kamion és tíz személygépkocsi ütközött össze a Montpellier és Clermont-Ferrand közötti útszakaszon. A karambolban egy spanyol házaspár életét vesztette.

Ugyanezen az útszakaszon halt meg a három katona is egy karambolban, amelyben két teherautó és két személygépkocsi ütközött össze. A három áldozat a hadsereg egyik járművével, hadi felszereléssel haladt Clermont-Ferrand-i egységükhöz, ahonnan Maliba kellett volna indulniuk.

Az ország középső részén található Tours városánál egy autós akkor vesztette életét, amikor a csúszós országúton gépkocsija belerohant egy kisebb balesetnél elsősegélyt nyújtó mentőautóba.

Az Alpokban egy orosz turisták szállító autóbusz árokba borult, a balesetben húszan megsérültek, közülük három személy súlyosan.

A Párizs közeli Beauvais repülőterén mintegy száz utas töltötte az éjszakát, miután a Ryanair fapados légitársaság törölte péntek este Pisába induló járatát.

A versailles-i kastély parkja szombaton zárva maradt az éjszaka leesett hatalmas mennyiségű hó miatt.

A francia meteorológiai intézet előjelzése szerint vasárnap is további havazás várható az ország jelentős részén.

Forrás: MTI  (kvk \ knc \ pdm)
.

(Ezt a cikket 253 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE