Határinfó Hírek Közlekedéssel kapcsolatos hírek Közút

Megindult a hétvégi havazás miatt feltorlódott forgalom Csongrád megyében

Megindult a kétirányú forgalom Makó és Nagylak között, a Szerbiába tartó kamionsor pedig lassan, de folyamatosan halad Röszkénél – közölték a hatóságok hétfőn az MTI-vel.

Kamionok várakozása. – Korábbi felvétel. MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

Jászai Linda, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője elmondta: a múlt hétvégi, intenzív havazás Szerbiában is jelentős fennakadást okozott a közlekedésben. A szerb rendőri szervek a rendkívüli hóhelyzet miatt korábban egyáltalán nem tudták beengedni a kamionokat az országba, mostanra azonban megindult a folyamatos forgalom, a várakozás kétórás.

Éjszaka a röszkei átkelőhelyen 1,5 kilométeres kamionsor torlódott fel a magyar oldalon. Miután a hőmérséklet mínusz 10 Celsius-fokra is süllyedt Csongrád megyében, a rendőrök sorra látogatták a kamionjukban várakozó sofőröket, és érdeklődtek arról, hogy van-e elegendő takarójuk, meleg ruhájuk, továbbá folyamatosan tájékoztatták őket a határforgalom aktuális helyzetéről.

A kamionsor növekedésének elkerülésére a rendőrök az autópálya-kezelők munkatársaival együttműködve az M5-ös autópálya szatymazi pihenőjébe terelték az érkező kamionokat, így azok sofőrjei a szomszédos üzemanyagtöltő állomás fűtött helyiségében melegedhettek. Hétfő reggel a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a polgárőrökkel együttműködve 100 liter forró teát osztott ki a várakozó utazók között – mondta Jászai Linda.

A szóvivő hangsúlyozta: addig, amíg szükséges, a rendőrség a helyszínen lesz, hogy segítse a hidegben az embereket. A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság arról tájékoztatta az MTI-t, hogy megindult a kétirányú forgalom Makó és Nagylak között. A 43-as úton a hétvégén leesett hó miatt korábban csak az országhatár felé lehetett haladni, a Románia felől érkezők Csanádpalotán és Kövegyen át érhették el Makót.

Forrás: MTI  (bzz \ bám \ ksy)
.

(Ezt a cikket 262 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .