Kategóriák

Kategóriák

Ellenőrzések Hírek Vám

Hetvenezer hamis játékot találtak a pénzügyőrök Nagylak közelében

Csaknem hetvenezer, világmárkák logójával ellátott, de hamisított gyermekjátékot találtak a pénzügyőrök egy kamionban Nagylak közelében egy közúti ellenőrzés során – tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) hétfőn az MTI-t.

Némedi Varga Éva, a NAV dél-alföldi regionális vám- és pénzügyőri főigazgatóság sajtóreferense elmondta, az okmányok szerint Bulgáriából különböző háztartási eszközöket Angliába szállító teherautót kockázatelemzés alapján vizsgálták át tüzetesebben.

A rakomány ellenőrzése során különböző világmárkák logójával ellátott gyermekjátékok, gyermekek szórakoztatására szolgáló termékek kerültek elő. A dobozokban papír szemüveget, matricát, játék gitárt, kifestőt, ajándéktáskát, bumerángot, papírálarcot, papírtányért, kulcstartót, buborékfújót, puzzle-t, kisautót találtak a pénzügyőrök, melyek mindegyike hamisítvány az előzetes szakértői vélemény alapján – közölte az őrnagy.

A pénzügyőrök a megközelítőleg 30 millió forint értékű szállítmányt lefoglalták. Az ügyben ismeretlen elkövető ellen, szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt eljárás indult.

Forrás: MTI  (bkzg \ bcl \ bhi)
.

(Ezt a cikket 267 alkalommal tekintették meg.)