Kategóriák

Kategóriák

Hírek Kommunikáció és Informatika Márkahírek Üzemanyag Volvo

Volvo Trucks: Hosszútávon megtérül a jó tanács

A Volvo Trucks új Fuel Advice szolgáltatása segít az ügyfélnek üzemanyagot megtakarítani. A fuvarvállalat a rendelkezésére álló saját üzemanyag-tanácsadójával megtervezheti, megbeszélheti, csökkentheti és nyomon követheti az üzemanyag-fogyasztást. És tartósan fenntarthatja a remek eredményeit.

A Fuel Advice három részből áll, amelyek együttesen támogatást, know-how-t és eszközöket biztosítanak az ügyfél számára üzemanyag-megtakarítás eléréséhez és fenntartásához.

Az üzemanyagköltségek a fuvarvállalatok kiadásainak 25-35 százalékát teszik ki. Az értékes gázolajcseppek elpazarolása gyakorlatilag ugyanaz, mintha hagynánk, hogy füstként távozzon a vállalat nyeresége a kipufogón.

Ezzel a helyzettel már régóta tisztában van a Volvo, és keményen dolgozik a javításán. Ezért kínál a Volvo már hosszú évek óta olyan lehetőségeket, mint a Dynafleet Üzemanyag és Környezetvédelem opciója, a speciális Üzemanyag-menedzsment szolgáltatás, illetve a takarékos járművezetési tréningek.

A Volvo Trucks üzemanyag-menedzsment vezetője, Mikael Lidhage szerint:

 „Sok ügyfél próbálkozott saját erőből, de csak rövidtávú eredményeket értek el. Több támogatásra volt szükségük a nyomon követési fázisban. A Fuel Advice révén segítséget nyújtunk a fuvarvállalatok számára üzemanyag-fogyasztásuk csökkentéséhez és az eredmények fenntartásához egyaránt.”

Rámutat, hogy a Fuel Advice a kis fuvarvállalatoknál is lehetővé teszi a személyes tanácsadást, és biztosítja számukra a saját üzemanyag-tanácsadó szakembert.

„Eddig elsősorban a nagy flottával rendelkező vállalatoknak volt lehetőségük erre.”

Az ügyfél saját üzemanyag-tanácsadó szakértőt kap, aki közeli kapcsolatot tart fenn a fuvarvállalat üzemanyag-menedzsereivel.

Személyi tanácsadó
Az ügyfél saját üzemanyag-tanácsadó szakértőt kap, aki közeli kapcsolatot tart fenn a fuvarvállalat üzemanyag-menedzsereivel. A tanácsadó számos különféle tekintetben figyeli meg és elemzi a járművezetők vezetési stílusát, a Volvo Üzemanyag-hatékonysági pontszámok alkalmazásával.

Az ügyfél megelőző iránymutatást, illetve gyakorlati tippeket is kap az üzemanyagköltségek csökkentésére. Végül, de nem utolsó sorban pedig a nyomon követés megtervezésében és felépítésében is segítséget kap.

A cél az üzemanyag-megtakarításért tett lépések minőségének javítása, valamint az ügyfél támogatása úgy, hogy az alkalmazott lépések könnyebben értelmezhetők és kezelhetők legyenek.

Mikael Lidhage szerint sok múlik az ügyfél elhivatottságán, és azon, hogy a fuvarvállalat kijelöl-e egy felelőst az üzemanyag-takarékossági kérdés kezelésére, aki aktív szerepet játszik a folyamatban.

„Időt takarítunk meg az ügyfél számára, és kialakítjuk a fuvarvállalat üzemanyag-felhasználásának hosszútávú csökkentéséhez szükséges ismeretanyagot. Mondhatjuk, hogy a Fuel Advice az ügyfél és a Volvo közös vállalkozása, és csak az együttesen végzett munkával érhetünk el sikert.”

A tanácsadó minden hónapban küld egy összefoglalót a járművezetők teljesítményéről, és arról, hogy miként fejlesztették üzemanyag-takarékos vezetési képességüket. Ez az összefoglalás egy hosszabb időtartamra vetített trendet is jelez. A fuvarvállalat emellett elemzéseket és tanácsokat kap a járművezetők teljesítményének javításához, valamint egyéb javaslatokat az üzemanyag-hatékonyság további fokozásához.

Ha egy járművezető hirtelen oly módon változtatja meg vezetési stílusát, amely gyors visszajelzést és esetleg lépéseket igényel, a fuvarvállalat üzemanyag-menedzsere külön üzenetet kap erről a szükséges információkkal.

A havi kimutatások megérkezésekor azokat el kell olvasni, meg kell tenni a szükséges lépéseket és tájékoztatni a járművezetőket az esetleges változásokról.

Az ügyfél lehetőséghez jut arra, hogy kapcsolatba lépjen az üzemanyag-tanácsadóval. A kapcsolatfelvételre általában emailen kerül sor, amely során a tanácsadó megválaszolja a kérdéseket és tanácsokat nyújt.

Válaszok
Az ügyfél lehetőséghez jut arra, hogy kapcsolatba lépjen az üzemanyag-tanácsadóval. A kapcsolatfelvételre általában emailen kerül sor, amely során a tanácsadó megválaszolja a kérdéseket és tanácsokat nyújt. Az, hogy beszélgethet, kérdéseket tehet fel és segítséget kérhet valakitől, aki rálátással rendelkezik a fuvarvállalat üzemanyag-takarékossági stratégiájára, előnyös az üzemanyag-takarékossági felelős, valamint a vállalat üzemanyagköltség-csökkentési lehetőségeire nézve egyaránt.

Mikael Lidhage megjegyzi, hogy még a kisebb fuvarvállalatok is saját üzemanyag-tanácsadóhoz juthatnak.

„Egy elhivatott és céltudatos, járművezetőivel és a Volvo üzemanyag-tanácsadóival egyaránt kommunikációra nyitott ügyfél átlagosan 3-5 százalékkal csökkentheti üzemanyagköltségeit a Fuel Advice segítségével” – mondja.

Az üzemanyag-fogyasztási menedzsert a Fuel Management Toolbox segíti, egy web alapú eszköztár olyan termékjellemzőkkel, amelyek bővítik az üzemanyag-megtakarítással kapcsolatos ismereteit.

Egy webalapú eszköztár
Az ügyfél elhivatottsága rendkívül fontos a sikerhez, akár csak az üzemanyag-takarékossági felelős elkötelezettsége, aki létfontosságú szerepet tölt be a folyamat felgyorsításában, illetve a többi alkalmazott bevonásában és motiválásában.

Az üzemanyag-takarékossági menedzsert a Fuel Management Toolbox segíti, egy web alapú eszköztár olyan termékjellemzőkkel, amelyek bővítik az üzemanyag-megtakarítással kapcsolatos ismereteit. Ezzel a rendszerrel a Volvo megosztja az üzemanyag-fogyasztással kapcsolatos sokéves tapasztalatait. Emellett inspirációt, iránymutatást és gyakorlati információkat biztosít az üzemanyag-megtakarítás elérésének, majd pedig fenntartásának legjobb és legegyszerűbb módszereiről.

Mikael Lidhage hangsúlyozza, hogy a hosszútávú üzemanyag-megtakarítást folyamatosan gondozni kell.

„Mert másképpen idővel gyakran csorbulnak az eredmények. Noha a Volvo biztosít az ügyfél számára egy üzemanyag-tanácsadót, mégis az ügyfélnek kell vállalnia a felelősséget, valamint elvégeznie a munka legfontosabb részét. A fuvarvállalat felső vezetésének is részt kell vállalnia, és támogatnia kell a folyamatot” – mondja.

A legfontosabb tényezők a következők:

  • Megismerni az üzemanyag-fogyasztást befolyásoló tényezőket.
  • Megismerni a vezetési technikák üzemanyag-fogyasztásra gyakorolt hatását.
  • Elsajátítani a Volvo Üzemanyag-takarékossági pontszámainak rendszerét, és alkalmazni azt az üzemanyag-megtakarítási folyamat során.
  • Biztosítani, hogy a fuvarvállalat üzemanyag-takarékossági felelőse tisztában van a szerepével, és a rendszer által neki nyújtott lehetőségekkel.

Szöveg: Marianne Ovesen

Forrás: Volvo Trucks – Globetrotter magazin
.

(Ezt a cikket 374 alkalommal tekintették meg.)