Határinfó Hírek Időjárás Korlátozások Közlekedéssel kapcsolatos hírek Közút Külföld

Havazás – Udvarnál leállt a teherforgalom Horvátország felé

Az intenzív havazás miatt szombaton késő délután leállt a teherforgalom Horvátország felé az udvari határátkelőhelynél – közölte a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség internetes oldalán.

Hóláncot szerel egy lámpánál megálló, elakadt kamionos Pécsen 2012. december 8.-án.

A közlemény szerint a határrendészek a 3,5 tonna össztömeget meghaladó teherautókat nem engedik belépni Horvátországba. Baranya többi határátkelőhelyén ugyanakkor nincs korlátozás.

A Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a megyében továbbra sincs elzárt település és járhatatlan útszakasz. Szalánta, Szilvás, Szőkéd környékén azonban a hóátfúvások miatt az utak nehezen járhatóak, számítani lehet kamionok elakadásokra. Az 58-as főúton, a Tenkes-hegynél több teherjármű elakadt, ezért ott csak személygépkocsival lehet közlekedni.

Az M60-as autópálya teljes hosszában járható.

A hólánc használata még kötelező a 67-es úton a 35. kilométer és Boldogasszonyfa, a 66-oson Gödre és Szentbalázs, valamint a 6-os főút Mecseknádasd és Pécsvárad között. Az 56-oson Bár és Bátaszék között már visszavonták az erre vonatkozó intézkedést.

Az áramszolgáltatás már nem csak Hosszúhetényben, hanem Gerényes, Vásárosdombó térségében és Szigetváron is helyreállt.
A katasztrófavédelem kitért rá: az Országos Meteorológiai Szolgálat 2. fokozatú, narancs riasztásra mérsékelte a korábban elrendelt piros meteorológiai riasztást. Baranyában várhatóan vasárnap reggel áll el a hóesés, addig 5-8 cm friss hóra lehet számítani, a szél ereje tovább csökken.

Az igazgatóság ennek ellenére továbbra is azt kéri a közlekedőktől, hogy csak rendkívül indokolt esetben, megfelelő tájékozódást és felkészülést követően induljanak útnak.

Forrás: MTI  (BAL \ hgp)
.

(Ezt a cikket 328 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .