Kategóriák

Kategóriák

Balesetek Hírek Időjárás Közlekedéssel kapcsolatos hírek Közút

Havazás – Kamionok hajtottak az árokba Zalában

A havazás és a csúszós utak miatt az M7-es autópályán egy kamion, az M70-es autóúton pedig egy tehergépkocsi hajtott árokba Zala megyében. A balesetben személyi sérülés nem történt – közölte a katasztrófavédelem ügyeletese szombaton az MTI-vel.

Egy árokba csúszott kamion az M7-es autópályán Becsehely közelében 2012. december 8-án.
MTI Fotó: Varga György

Az M7-es autópályán egy szőnyegszállító kamion hajtott az árokba. A műszaki mentés idejére a Budapest felé haladó szakaszon, Becsehely térségében, félpályás útlezárást rendeltek el. Az M70-es autóúton, Csörnyefölde környékén, a 15-ös kilométerszelvénynél egy tehergépkocsi hajtott az árokba. Az érintett útszakaszon félpályás útlezárás van érvényben.

A közútkezelő megyei igazgatóságának ügyeletese elmondta; a zalai közutakon több mint negyven munkagép dolgozik. A megyében minden út járható, de az utak havasak, latyakosak, ezért csak nehezen lehet közlekedni.

Az ügyeletes hozzátette; a legnagyobb problémát a kamionok okozzák a közlekedésben, mert nagyrészük „tükörsima” gumival indul útnak, ezért gyakran elakadnak az utakon. Szombaton a délelőtti órákban kilenc elakadt kamiont kellett menteni Bak térségében, a 75-ös úton.

Forrás: MTI  (blo \ bki \ pdm)
.

(Ezt a cikket 434 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE