Kategóriák

Kategóriák

Gazdaság Hírek Szervezetek hírei

Egyesíti erejét a Waberer’s Logisztika és a Szemerey Transport

Részvények, illetve üzletrészek cseréjével tulajdonrészt szerez egymásban a Waberer’s Logisztika Kft., valamint a Szemerey Transport Zrt., egyesítik ezzel komplex logisztikai szolgáltatásaikat – közölte a Wáberer’s csoport csütörtökön az MTI-vel.

Fotó: Renault Trucks

Az egyesítéssel évi 20 milliárd forint árbevétel várható, az ügyletet még a gazdasági Versenyhivatalnak is jóvá kell hagynia.

Az ügylet során a magyar logisztikai piac egyik legjelentősebb szereplője, a Waberer’s Logisztika Kft. a Szemerey Transport Zrt. részvényei 60 százalékának a birtokába jut. A belföldi hűtőfuvarozás és disztribúciós piac vezetője, a Szemerey Transport Zrt. megszerzi a Waberer’s Logisztika Kft. üzletrészének 40 százalékát.

A két cég továbbra is a saját neve alatt és szervezetében működik, de a közös tulajdonosi szerkezet lehetővé teszi az eszközök, a raktárak és átrakók, a beszerzés és üzemeltetés, valamint az ügyfélkapcsolatok optimalizálását.

A két flotta mintegy 700 járműve a legmagasabb minőségben képes kielégíteni minden, a hűtött-, friss- és szárazáru-logisztikával összefüggő hazai megrendelői igényt. A két vállalat több mint ezer logisztikai szakembert foglalkoztat – áll a közleményben.

A közös tulajdonosi szerkezet lehetőséget teremt a Szemerey Transport Zrt.-nek, a hűtött élelmiszeripari termékek logisztikai piacán a további expanzióhoz. Beszerzéseinél a Waberer’s által biztosított árelőnyökre támaszkodik, élvezi a Waberer’s fejlett fuvarszervezési rendszeréből és informatikai platformja használatából származó versenyelőnyt.

A Waberer’s kapacitásai a Szemerey flottájának egységeivel bővülnek, és bekapcsolódik a Szemerey Zrt. által kiszolgált 6 ezer kiskereskedelmi egység ellátásába.

Forrás: MTI  (ghg \ guz \ gkp)
.

(Ezt a cikket 938 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE