Hírek Közút

Több mint 3,1 milliárd forintból újult meg a Kiskunfélegyháza-Kiskunhalas összekötő út csaknem 28 kilométeres szakasza

Megújult a Kiskunfélegyháza-Kiskunhalas összekötő út 27,7 kilométeres szakasza. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által jóváhagyott Dél-alföldi Regionális Operatív Program 2011-2013-as akciótervének keretein belül, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósulhatott meg a több mint 3,1 milliárd forintos beruházás.

illusztráció (Fotó: Magyar Közút Nonprofit Zrt.)

Az Új Széchenyi Terv Regionális Operatív Programok 2009-2013-as akcióterveinek keretében a Magyar Közút Nonprofit Zrt. jelenleg 1315 kilométernyi 4 és 5 számjegyű mellékútszakasz felújításának lebonyolítására kapott felhatalmazást. A várhatóan 2013 végéig megvalósuló program összköltsége közel 110 milliárd forint, ebből a Dél-alföldi régióban 14,16 milliárd forintnyi forrás áll a projektgazda Magyar Közút rendelkezésére.

Az ünnepélyes átadáson részt vett Kiss Melinda, Jászszentlászló polgármestere, Bányai Gábor, a Bács-Kiskun megyei Közgyűlés elnöke, országgyűlési képviselő, Kapus Krisztián, a térség országgyűlési képviselője, Kiskunfélegyháza polgármestere, valamint a projektgazda képviseletében Szőke József, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese és dr. Sztana Zoltán, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Bács-Kiskun megyei igazgatója.

A Kiskunfélegyháza-Kiskunhalas összekötő út felújított 27,7 kilométeres szakaszán a burkolatcserén kívül Jászszentlászló bevezető szakaszán forgalomcsillapító szigeteket, míg Kiskunmajsán gyalogos védő szigetet létesített a közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelező, a DME Konzorcium. A projekt részeként a Galamboséri, valamint a Jászszentlászlói Dongéri főcsatorna híd részleges felújítása is megvalósult, ami a szigetelés- és burkolatcserét, a híd felületének védelmét, a szegély és a korlát felújítását, a rézsűkúpok felújítását, valamint a hídkörnyezet rendezését foglalja magába. A felújítás során a kivitelező rendezte az útárkokat és az útpadkákat is, valamint új autóbuszöblöket is épített az útszakaszon, illetve a meglévő autóbuszöblöket felújította.

A beruházást követően a Magyar Közút Nonprofit Zrt. számításai szerint Jászszentlászló és Kiskunmajsa lakosai, vagyis közvetlenül több mint 13 ezer ember utazáskényelmi és forgalombiztonsági feltételeiben történt pozitív változás.

A sikeres projektzárást követő 5 éven át a felújított útszakasz kiemelt figyelmet élvez mind az üzemeltető, mind az uniós források felhasználását ellenőrző szervezetek által. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. bízik abban, hogy a gondozásában megújult országos közút minden közlekedő megelégedésére szolgál majd, a régióban betölti a neki szánt szerepet, biztosítva ezzel a térségi központok, óvodák, iskolák, munkahelyek, intézmények gyorsabb, biztonságosabb és kényelmesebb elérését.

Forrás: Magyar Közút Nonprofit Zrt.
.

(Ezt a cikket 241 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .