Kategóriák

Kategóriák

Balesetek Hírek Korlátozások Közlekedéssel kapcsolatos hírek

Csak egy sáv járható az M7-es autópályán Agárd és Pákozd között

Egy sávon halad a forgalom az M7-es autópályán Agárd és Pákozd között a főváros felé vezető oldalon, mert megkezdődött annak az ásványiolaj-származékot szállító kamionnak a műszaki mentése, amely korábban árokba borult – tájékoztatta a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője vasárnap az MTI-t.

Tűzoltók dolgoznak az M7-es autópályán, az agárdi lehajtó és a pákozdi pihenő között a Budapest felé tartó oldalon, ahol árokba hajtott egy tartányos kamion 2012. november 25-én. A sérült tartányban lévő 30 köbméter kőolajszármazékból mintegy 10 köbméter kifolyt. A kamion sofőrje megsérült, a mentők kórházba szállították. MTI Fotó: Mihádák Zoltán

Szabó-Bisztricz Anett közlése szerint a három sávból csak a belső sáv járható. Erősödik a forgalom az érintett útszakaszon, ezért a helyszín elkerülését javasolják. A műszaki mentés órákig is eltarthat, mert előbb kerekeire állítják a szerelvényt, majd a tartányban maradt ásványiolaj-származékot átfejtik egy másik járműbe és utána daru segítségével kiemelik az árokból.

A szóvivő korábban elmondta: a járműben lévő 30 köbméter kőolajszármazékból 10 köbméter kifolyt, de a tűzoltóknak sikerült megakadályozni, hogy a veszélyes anyag a Velencei-tóba kerüljön.

A balesetben a kamion sofőrje megsérült, a mentők kórházba szállították.

Forrás: MTI  (bszt \ bti \ hgp)
.

(Ezt a cikket 470 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE