Érdekességek Hírek Külföld

Testi sértéssel vádolják Felix Baumgartnert – megütött egy kamionsofőrt

Néhány héttel sikeres sztratoszféraugrása után bírósági tárgyalásra hivatalos Felix Baumgartner. Az extrémsportolót testi sértéssel vádolják, az ügyet a jövő héten tárgyalják másodfokon.

Felix Baumgartner – Fotó: Wikipédia

A salzburgi ügyészség szerdai közlése szerint az extrémsportolót áprilisban első fokon ezerötszáz euró pénzbírságra ítélték testi sértés miatt egy 2010-es feljelentés alapján. Baumgartner ártatlannak vallja magát, és fellebbezett az ítélet ellen. A másodfokú tárgyalást jövő kedden tartják Salzburgban.

A vád szerint Baumgartner 2010-ben a salzburgi autópályán egy dugóban verekedésbe keveredett. Egy személyautó sofőrje és egy görög teherautó-sofőr összeszólalkozott a veszteglő forgalomban, és Baumgartner a személyautó vezetőjének pártján beavatkozott a veszekedésbe. A kamionsofőr meglökte őt, mire a vád szerint a sportoló megütötte a sofőrt.

Felix Baumgartnernek nem kell személyesen megjelennie a tárgyaláson.

A 42 éves, osztrák születésű repülőgép-pilóta és extrémsportoló októberben egy különleges, ballonnal a magasba emelt kapszulából kiugorva elsőként lépte át szabadesésben a hangsebességet. Harminckilenc kilométer magasból végrehajtott ugrásával egyben felállította a leghosszabb szabadesés és a legmagasabb emberes ballonos repülés világrekordját is.

Forrás: MTI  (kpk \ ksb \ bpt)
.

(Ezt a cikket 259 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .