Kína – Nem a rendőrök verték agyon, rosszullét okozta a teherautó-sofőr halálát

Rosszullét okozta annak a teherautó-sofőrnek a halálát, akiről elterjedt, hogy rendőrök bántalmazása következtében vesztette életét egy délnyugat-kínai városban, Lucsouban (Luzhou) szerdán – jelentette a kínai állami média csütörtökön.

A gépkocsivezető hirtelen halála miatt rendőrautókat rongáltak meg a helyi lakosok. Az emberek hét rendőrautót felgyújtottak, kettő teljesen kiégett. Az utcai zendülésnek csütörtökön hajnalban lett vége.

Az ügyben tartott városi sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a teherautójával tilosban parkoló férfi vitába keveredett az intézkedő rendőrökkel, a szóváltás dulakodásba torkollott.

A tájékoztatás szerint a férfi a vita hevében hirtelen rosszul lett, szólt, hogy a vezetőfülkében van gyógyszere, de azt a rendőrök állítólag nem találták. A bámészkodó járókelők által meglelt pirulákat a férfi végül bevette, de állapota rosszabb lett, s a kiérkező mentőorvosok sem tudták Kan Jün-jüan (Gan Junyuan) életét megmenteni – szólt a magyarázat.

A helyi kormányzat alapos vizsgálatot, a nyomozás eredményéről tájékoztatást ígért. Sajtójelentések szerint húsz embert őrizetbe vettek.

Korábban a Reuters brit hírügynökség helyi forrásokra hivatkozva azt írta, több ezren tüntettek a városban azért, mert elterjedt: a rendőrök agyonverték egy teherautó vezetőjét.

Forrás: MTI  (ktp \ knc \ bsa)
.

(Ezt a cikket 376 alkalommal tekintették meg.)