Rekordszámú megrendelés Iveco autóbuszokra Németországban

Az Iveco nyerte meg a Deutsche Bahn DB Fuhrpark Service GmbH nagyszabású tenderét. Az együttműködés keretében több mint 150 buszt fog szállítani Németország legnagyobb autóbusz-közlekedési vállalata számára. A megrendelés az Iveco Irisbus Crossway LE (Low Entry – alacsonypadlós) távolsági buszra vonatkozik, és a megállapodás szerint az első járművek 2013-ban érkeznek a közlekedési társasághoz. A Low Entry változatot az Iveco kifejezetten helyközi használatra fejlesztette ki. Az alacsonypadlós modell különösen megfelel az országúti személyszállítás követelményeinek, hiszen a könnyű le- és felszállás, illetve a maximális kapacitás kombinációját biztosítja.

A Deutsche Bahn mind a regionális, mind a városi közlekedési hálózatában alkalmazni fogja az új Iveco autóbuszokat. A hálózatokat a DB Regio Bus üzemelteti 22 buszvállalaton és 70 kapcsolódó vállalkozáson keresztül egész Németországban. A hálózatot mintegy kétmillió utas veszi igénybe naponta.

A kategóriájában piacvezető Iveco Crossway Low Entry modell gyors és megbízható közlekedési megoldást, ugyanakkor alacsonyabb üzemanyag-fogyasztást és üzemeltetési költségeket kínál. Az autóbusz világszerte elnyerte az Iveco ügyfeleinek bizalmát azáltal, hogy a legkülönbözőbb éghajlati viszonyoknak és műszaki követelményeknek is képes megfelelni. A buszok Csehországban, az Iveco Vysoke Myto-i üzemében készülnek, amely gyártóegység nagy hírnévre tett szert minőségi termékeinek köszönhetően.

Az Iveco személyszállító járművek széles választékát kínálja, amelyek megfelelnek a dízel-, földgázüzemű, illetve dízel-elektromos hibrid meghajtású minibuszokat, iskolabuszokat, turistabuszokat, alacsonypadlós akadálymentes buszokat, valamint hagyományos és csuklós buszokat üzemeltető vállalatok elvárásainak. Az Iveco fontos szereplő az európai személyszállításban, és kitartó kutatási-fejlesztési tevékenységével vonzóbbá teszi a közösségi közlekedést, valamint eleget tesz a fenntartható mobilitás követelményeinek is.

Műszaki jellemzők
Az alacsonypadlós Crossway LE modell nagy hangsúlyt helyez a gyors utascserére, ezért három ajtaja közül az első és a középső 1200 mm-es dupla ajtó, amelyek között teljesen sík padlózat és két, kerekesszékes utasoknak kialakított hely is található. A középső fellépőbe elektromosan behúzható rámpát építettek be a mozgáskorlátozott utasok számára, így hidalva át a járda és a jármű padlója közötti távolságot. A jármű alacsony első részén 2,565 méteres a belmagasság, az ülések és az állóhelyek aránya pedig az üzemeltető igényei szerint alakítható.

Az Iveco Crossway Low Entry buszokat az FPT Industrial SCR technológiájával felszerelt, 330 lóerős Cursor 8 motorral szerelték, és az EEV (fokozottan környezetbarát jármű) minősítésnek is megfelelnek. Az FPT Industrial egyedülálló SCR technológiájának köszönhetően a jármű rendkívül környezetbarát, és alacsony fenntartási költségek mellett üzemeltethető. A korszerű erőforrás az alacsony üzemanyag-fogyasztás mellett rendkívül sima járásával tűnik ki.

Forrás: Iveco
.

(Ezt a cikket 263 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?