Hírek Rendezvények Sport Versenyek

Magyar Himnusz zárta az idei szezont a Kamion Európa-bajnokságon!

Vasárnap reggel ismét szakadó esőre ébredtünk, az időmérőn Kiss Norbi 4-ik lett, mindössze 2 ezredre a harmadiktól, ez volt eddigi legjobb rajtpozíciónk!
A rajt is esőben indult, két felvezető kör után sárga zászlóval engedték el a mezőnyt, amit az élen haladó két Renault – teljesen szabálytalanul – kihasznált. Ostreich a második helyen feltartotta a mezőnyt, ugyanis előzni nem lehetett , ő direkt lassan ment, így csapattársa, Bosiger meglépett mindenkitől. Ahogy elengedték a mezőnyt, Lacko megelőzött minket, Norbi ugyanis óvatosan kezdett, de hamar beindult, és fantasztikusan ment előre, megelőzte Albacetet, majd Lackot, jöhetett a második helyen haladó Ostreich. Sajnos előzés közben Norbi megcsúszott egy vízátfolyáson, így nekiment a Renault-nak, aki ettől beforgott, majd ezután beállt a bokszutcába. Norbi volt az egyik leggyorsabb pilóta a mezőnyben, nem veszélyeztette senki, míg egyszer csak Ostreich megjelent a pályán, nagyon lassan haladva, mindenki rohant hozzánk a sajtóban, szóljunk Norbinak, vigyázzon vele! Hiába szóltunk, valahogy el kellett menni mellette az utolsó kanyarban, s ahogy mellé értünk, nekiment Norbinak, kitolta a pályáról, majd nem is engedte vissza, míg csapattársa, Lacko meg nem előzött minket, így Norbi mire nagy nehezen visszajött a pályára, csak harmadik lett. A futam után kaptunk egy bokszutca áthajtásos büntetést, ami talán jogos az első ütközésért, na de a mit Ostreich művelt, azt nem lehet minősíteni, csak azért jött vissza a pályára, hogy kilökjön minket! A büntetéssel mi 8-ok lettünk, őt kizárták a vasárnapi mindkét futamból, és kapott egy közepes pénzbüntetést.No comment.
Próbáltuk túltenni magunkat a történteken, és a második futamra koncentrálni, ahol a Pole-ból indulhattunk a már száradó pályán. A rajtnál Albacete gyanúsan jól rajtolva a negyedik helyről az első kanyarban már első volt, de a két megmaradt Renault kilökte egymást, elzárva a pályát, így piros zászlóval leintették a futamot, jöhetett az új rajt.
Norbi jól rajtolt, megőrizte vezető helyét, és már az első kör végén 2 másodperccel vezetett, majd folyamatosan növelte előnyét.
Mögötte Janiec, aki a hazai pálya előnyét élvezte egész hétvégén, most is levágott sikánokat, amiért nem kapott büntetést, de még így sem tudott utolérni minket, Norbi fantasztikus vezetéssel behozta kamionunkat az első helyen!
Újra felhangzott a Magyar Himnusz, jöhetett a pezsgőlocsolás, ezen a hétvégén is két győzelmet szereztünk, akár csak múlt héten, Jaramában!
“Ennél jobban nem is zárhattuk volna a szezont – kezdi a riportot Norbi -, erőből a második helyen voltunk az első futamon, és ha jobban sikerül az előzés, meg is lett volna a második hely. Ez mindenképp pozitívum, a kamionunk egyre gyorsabb, felvesszük a tempót mindenkivel, és már át tudunk lépni Albaceten,és a Renault-okon is! Az utolsó futamban ismét győztünk, két hét alatt ez volt a negyedik futamgyőzelem, nagyon boldogok vagyunk, de ezt a sikert közösen értük el, köszönjük a támogatást szponzorainknak, és a szurkolást rajongóinknak!”
Reméljük, akik élőben nézték a versenyeket, jól szórakoztak az utolsó két hétvégén, köszönjük mindenkinek a szurkolást, a rengeteg biztató üzenetet, és köszönjük, hogy mellettünk álltok!

Hajrá OXXO, hajrá Magyarország!

Forrás: OXXO Energy Truck Race Team
.

(Ezt a cikket 263 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .