Közbeszerzési kiírás az M3-as Őr-Vásárosnamény közötti szakaszára

Megjelent az M3-as autópálya újabb Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei, a 49-es számú főúttól vezető, Őr-Vásárosnamény közötti szakaszának, valamint csatlakozó építmények kivitelezési munkáinak elvégzésére vonatkozó közbeszerzési kiírás – közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) csütörtökön az MTI-vel.

A közlemény szerint a fejlesztés során 2×2 forgalmi sávú, plusz leállósávval rendelkező sztrádaszakasz épül majd a két szabolcsi település között. Az újabb autópálya szakasz 11 kilométer hosszú lesz, s hozzá hat közlekedési műtárgy létesül. A gyorsforgalmi útrész tervezett közlekedési sebessége óránként 130 kilométer.

Az ajánlattétel határideje: 2012. november 29. A beruházás befejezésének tervezett határideje: 2014. vége.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztési Zrt. emlékeztetett arra, hogy az M3-as autópálya Nyíregyháza és Őr közötti szakaszán, a Csengersima-Pete közötti magyar-román határállomásra vezető 49-es számú főútig jelenleg is tart az építkezés. A 33,8 kilométeres, 2×2 sávos kialakítású sztrádarészt 2013. első félévében adják át a forgalomnak.

Az M3-as autópálya két új szabolcsi szakaszának építése az Új Széchenyi Terv keretében a Közlekedési Operatív Program (KÖZOP) részeként valósul meg, az Európai Regionális Fejlesztési Alap (ERFA) társfinanszírozásában.

Forrás: MTI  (bbag \ egr \ gry)
.

(Ezt a cikket 278 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?