Hírek Külföld Üzemanyag

Új töltőállomással bővült a Mol Románia benzinkút-hálózata

Új töltőállomással bővült a Mol Románia benzinkúthálózata, az egymillió eurós beruházással létrehozott kutat kedden avatták fel – derült ki a vállalatnak az MTI-hez kedden eljuttatott közleményéből.

illusztráció – Fotó: MOL

A kedden felavatott benzinkút Temesvár Arad felé vezető kijáratánál található. A magyar olajvállalat a hatodik töltőállomását nyitotta meg Temesváron, így Romániában összesen 131 benzinkúttal rendelkezik – idézi a közlemény Daradics Kingát, a Mol Románia vezérigazgatóját, aki hozzátette, hogy a magyar olajvállalat folytatni akarja a bővítést.

A Mol Románia jelenleg 12,5 százalékos piaci részesedéssel rendelkezik. A vállalat vezérigazgatója korábban a román médiának kifejtette, hogy a magyar olajvállalat 2015-ig hetven újabb töltőállomást tervez nyitni, és 15 százalékra szeretné növelni piaci részesedését.

A Mol Románia üzemanyagforgalma az idei első fél évben 5 százalékkal nőtt a tavaly azonos időszakihoz képest. A Mol romániai töltőállomásain 59 ezer tonna benzint adtak el, egy százalékkal többet, mint 2011 első hat hónapjában. Emellett 158 ezer tonna gázolajat értékesítettek, ami hét százalékkal haladja meg a 2011 első felében eladott mennyiséget.

A Mol-benzinkutak üzleteinek bevétele 12 százalékkal nőtt az idei első fél évben 2011 hasonló időszakához képest.

Forrás: MTI  (kbu \ hbl \ gtr \ bpt)
.

(Ezt a cikket 328 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .