Hírek Iveco Márkahírek

Iveco járművekkel tisztul Budapest

10 darab Iveco járművel bővült a Fővárosi Településtisztasági és Környezetvédelmi Kft. járműparkja. A tavaly szeptemberben kiírt és 2012 tavaszán lezárult nyílt közbeszerzési eljáráson 8 darab Iveco Stralis és 2 darab Iveco Trakker nehézgépjármű és a hozzájuk tartozó szennyvízszállító felépítmény, lízingszerződés keretében történő beszerzéséről döntött a vállalat. A nehézkategóriás Iveco modellek a lakossági szennyvíz Budapest csatornázatlan részeiről történő elszállítását segítik majd, várható éves futásteljesítményük körülbelül 100.000 km lesz.

A fejlesztéssel a szennyvízszállítási szolgáltatás színvonalát kívánta növelni a társaság, miután a részben elavult és kis létszámú járműpark nem tette lehetővé a növekedő igények kielégítését. A beruházás keretösszege 250-300 millió Ft volt. A legkedvezőbb ajánlatot a kommunális járművek gyártásával foglalkozó M-U-T Hungária Kft. adta, amelyhez az Iveco alvázakat az Eurotrade Kft. szállította. Az 5 darab 4×2 és 3 darab 6×2 hajtásképletű Stralis, valamint 2 darab 4×4-es Trakker modelleket 10 és 13 m3-es tartálytérfogatú, M-U-T gyártmányú szennyvízszállító felépítményekkel látták el. A járművek kezelési oktatással egybekötött átvételére nyáron, az Iveco márkaképviselet telephelyén került sor.

Az átadott járműveket 310 és 330 lóerős, Euro V besorolású Cursor 8 motorokkal, valamint 12 fokozatú EuroTronic automatizált váltókkal szerelték fel. A speciális felhasználást segíti elő, hogy a Stralis és Trakker járművek könnyen felépítményezhetők, emellett maximális termelékenységet és könnyű manőverezhetőséget biztosítanak. Az összkerékhajtású változatok pedig a nehéz terepen való munkavégzéshez ideálisak.

A tender elbírálása során a pályázaton indulóknak szigorú kritériumokat kellett teljesíteniük, az értékelési szempontok között nagy hangsúllyal szerepelt a járművek beszerzési ára. Az Iveco a gépjárművekre 2 év teljes körű garanciát biztosít. A pályázaton győztes Stralis és Trakker nehézkategóriás modellek Budapest csatornázatlan részein segítik majd a szennyvízelszállítást.

„Az Iveco számára mindig is kiemelt célkitűzés volt, hogy járművei a hagyományos szállítási megbízások mellett a lehető legtöbb speciális feladatot el tudják látni. Az Iveco modellek Magyarországon is számos területen bizonyítják megbízhatóságukat nap mint nap: találkozhatunk velük például a postai konténerszállítás vagy szelektív hulladékgyűjtés során. Örülünk, hogy a mostani együttműködéssel fővárosunk tisztaságához is hozzájárulhatunk” – monda Gyöngyössy István, az Iveco magyarországi képviseletének igazgatója.

Forrás: Iveco
.

(Ezt a cikket 285 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .