Hírek Közút Külföld

Kétszer hétsávos autópályaszakaszt akar kierőltetni az ügyvezető holland kormány közlekedési minisztere

Kétszer hétsávosra akar bővíteni egy jelenleg csupán kétszer ötsávos autópálya-szakaszt az ügyvezető holland kormány közlekedési minisztere, amivel sokakat magára haragított, köztük Utrecht város elöljáróságát – jelentette szerdán a DutchNews.nl holland hírportál.

Melanie Schultz van Haegen azzal érvel, hogy a szóban forgó A27-es autópálya – Utrecht közelében, Lunetten és Rijnsweerd között – az állandó dugók miatt az autósok legsötétebb rémálmai közé tartozik a mindössze kétszer öt forgalmi sávval. A miniszter szerint a szélesítés jelentős mértékben javítaná a forgalmi körülményeket és a közlekedésbiztonságot.

Az ellenzők felhívják a figyelmet arra, hogy Hollandiában – választások után, az új kormány megalakulása előtt – a kabinet csak ügyvezető jellegű és felhatalmazású, így nincs joga messzemenő következményekkel járó döntéseket hozni.

Az utrechti önkormányzat azért haragos, mert az autópálya bővítése széles sávot hasítana ki az Amelisweerd parkból. A városi honatyák szerint a bővítéshez nem készültek megfelelő hatástanulmányok.

Hollandiában – Belgiummal együtt – a legsűrűbb Európán belül a közúti hálózat.

Forrás: MTI  (kkj \ guz \ gkp)
.

(Ezt a cikket 241 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .