Érdekességek Hírek Környezetbarát Üzemanyag

Biodízel a McDonald’s használt olajából

A hamburger-elleneseknek rémálmai közé tartozik az a jellegzetes, fojtogató olajszag, amelyet a McDonald’s éttermek árasztanak. Most az amerikai gyorsétteremlánc londoni lerakatai – az olimpia által gerjesztett általános zöldláznak köszönhetően – újrahasznosítani kívánják használt olajukat. (Aiolus News)

A hálózat bejelentette, hogy az olimpiai parkon belüli éttermei azonnali hatállyal csökkentik energiafogyasztásukat és korlátokat szabnak a hulladéktermelésnek is. A játékok végeztével ennek szellemében nyitnak újabb éttermeket vagy pedig modernizálják a már meglévőket a brit fővárosban. A program legfontosabb pontja, hogy reciklálják a sütéshez használt olajat, biodízellé alakítják, és ez hajtja a cég szállító furgonjait.

Ez a lépés, amelyet a londoni olimpiai játékok szervező bizottsága is támogat, évente 6000 tonna üzemagyag megtakarítását jelenti, és annyi szennyezéstől kíméli meg a légkört, amelyet normális körülmények között 2400 gépkocsi termelne.

Forrás: Aiolus News
.

(Ezt a cikket 217 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .