Balesetek Hírek Rendőrségi hírek

Előzetesben a röszkei balesetet okozó török kamionos

Előzetes letartóztatásba helyezte a szegedi városi bíróság hétfőn azt a török kamionost, aki szombaton tömegbalesetet okozott a röszkei határátkelő közelében – közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője hétfőn az MTI-vel.

Rendőrök hallgatják ki a balesetet okozó, veszélyes anyagot szállító török kamion sofőrjét (kék polóban) az M5-ös autópályán, a röszkei határátkelőhely közelében. Egy ember meghalt, tízen pedig megsérültek, amikor a határátkelőnél várakozó kocsisorba rohant egy török kamion, amelynek sofőrje feltehetően elaludt. MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergel

Jászai Linda elmondta: a 32 éves férfit még szombaton őrizetbe vették, majd kezdeményezték előzetes letartóztatását. A járművével Németországból Törökországba gyúlékony anyagokat, illetve ciánvegyületeket szállító kamionos ellen halálos tömegszerencsétlenséget okozó közúti baleset gondatlan okozásának gyanúja miatt indul büntetőeljárás.

A tömegbaleset szombat hajnalban történt. A röszkei átkelő kilépőoldalán a Belgiumból, Ausztriából és Németországból szabadságukra hazatérő török származású vendégmunkások okozta forgalom miatt mintegy két kilométeres kocsisor torlódott fel, a veszélyes anyagot szállító kamion ebbe a sorba rohant bele hátulról.

A balesetben a leghátsó autóban utazó 44 esztendős férfi életét vesztette, az akkori tájékoztatás szerint ketten – egy kislány és egy felnőtt – életveszélyesen megsérültek, öten súlyos, heten könnyű sérüléseket szenvedtek. Három tizenéves gyermek sérült meg súlyosabban – közölte vasárnap az SZTE Gyermekklinikájának igazgatója. Túri Sándor professzor elmondta: egy kislányt medence- és bordatörés miatt kellett megműteni, és belső mellkasi zúzódásai is súlyosak, állapotát sikerült stabilizálni, már nincs életveszélyben.

A másik két gyermek csonttörést szenvedett, egyiküknek a mája is megsérült. A baleset három gyermekkorú sérültjének fölépülése több hetet vesz igénybe – tette hozzá a professzor. Hat felnőtt kisebb agyzúzódás, bordatörés, nyaki csigolyasérülés, belső zúzódások miatt került az SZTE Traumatológiai Klinikájára.

Hétfőn Pintér Sándor, a klinika helyettes vezetője az MTI-nek elmondta: a felnőtt sérültek állapota kielégítő, elszállításuk megszervezését az osztrák hatóságok kezdték meg. Néhányan már hazatérhetnek, a többiek ellátásáról az osztrák egészségügyi intézményekben gondoskodnak majd, mivel a sérültek Ausztriában dolgoztak.

Forrás: MTI  (bzz \ bpg \ blz)
.

(Ezt a cikket 325 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Figyelem! Falkavaró tartalom!

Az oldalon felkavaró és megrázó tartalmak jelenhetnek meg! Az erre érzékenyeknek és kiskorúaknak az oldal megtekintése nem ajánlott!