Gazdaság Hírek Szervezetek hírei

Növelte árbevételét az ajkai Validus Trans Kft.

Az ajkai Validus Trans Kft. közel húsz százalékkal növelte árbevételét tavaly; a nemzetközi szállítmányozással és fuvarozással foglalkozó cég 2011-ben 678 millió forint nettó árbevétel mellett csaknem 91 millió forintos adózás előtti eredményt ért el – közölte a vállalat ügyvezetője az MTI-vel.

Fotó: Validus Trans

Kálmán Endre tájékoztatása szerint a cég 2012-ben a tavalyihoz hasonló árbevétel és eredmény megtartását tűzte ki céljának, mert a fuvarozást európai szinten megtorpanás jellemzi. “Tíz százalékos árbevétel növekedésnek már nagyon örülnénk” – tette hozzá.

A veszélyes áruk szállításával is foglalkozó Validus Trans exportbevétele 5 nagy cégtől származik, a teljes árbevétel közel 40 százalékát adja az export. 2011-ben nem tapasztalták a kivitel visszaesését, az import azonban az év utolsó hónapjaiban érezhetően visszaesett.

Elmondta, hogy az üzemanyagárak év közbeni emelkedését az évi egyszeri ártárgyalások miatt nem tudják az árakba beépíteni, de ebből jelentős veszteségük keletkezik. Példaként említette, hogy 10 forintos nettó áremelkedés egy kamion esetében éves szinten 460 ezer forint többletköltséget jelent.

Az ajkai ipari parkban található, tizenegyezer négyzetméter alapterületű telephelyük fejlesztésére, telekvásárlásra, a gépek- és berendezések beszerzésére az elmúlt évben kétszázmillió forintot fordítottak – mondta Kálmán Endre. Ezen belül adtak át egy új szerelőműhelyt, amelyet közel százmillió forintból építettek fel, ötven százalékos uniós pályázati támogatással.

A több nemzetközi szállítmányozót megrendelői között tudó cég partnerirodával rendelkezik Németországban és Olaszországban, és ezekben az országokban gyűjtőfuvarozással is foglakoznak. Az ajkai cég több mint 20 kamionból álló – kizárólag Euro 4-es és Euro 5-ös emissziós normáknak megfelelő – flottával rendelkezik, járműveik műholdas nyomkövető rendszerrel vannak felszerelve.

Forrás: MTI  (hvk \ gpp)
.

(Ezt a cikket 437 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .