Vádat emeltek a tizennégy halálos áldozattal járó baleset ügyében

Vádat emelt a Szegedi Városi Ügyészség a 2011 októberében, az M43-as autópályán történt, tizennégy halálos áldozattal járó baleset ügyében – közölte a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője az MTI érdeklődésére szerdán.

MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

2011. október 30-án éjszaka egy faanyagot szállító román kamion Makó irányából Szeged felé tartott az M43-as autópályán, amikor egy enyhe balra ívelő kanyar után a középső elválasztó szalagkorlátot átszakítva áttért a menetirány szerinti bal oldalra, ahol oldalára borulva frontálisan összeütközött egy Makó felé haladó román kisbusszal. A baleset következtében mindkét jármű az út menti árokba csúszott.

A tűzoltók megfeszített munkával, több mint egy óra alatt szabadítottak ki a kisbusz roncsai közül a tizennégy áldozat – köztük egy hatéves kislány, egy nyolcéves kisfiú és négy nő – holttestet és az egy túlélőt. A férfit – a gyermekek édesapját – a mentők súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba.

Az elhunytak valamennyien román állampolgárok voltak.

A kamiont vezető 31 éves aradi férfi súlyos sérülésekkel került kórházba, a rendőrség ott vette őrizetbe, majd a bíróság elrendelte előzetes letartóztatását. Ellene – előzetes letartóztatása mellett – halálos tömegszerencsétlenséget eredményező közúti baleset gondatlan okozása vétség megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

Szanka Ferenc, a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője elmondta, a Szegedi Városi Ügyészség április 26-án nyújtotta be a vádiratot a kamionsofőr ellen a Szegedi Városi Bíróságon.

Forrás: MTI  (bkzg \ bcl)
.

(Ezt a cikket 216 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?

Figyelem! Falkavaró tartalom!

Az oldalon felkavaró és megrázó tartalmak jelenhetnek meg! Az erre érzékenyeknek és kiskorúaknak az oldal megtekintése nem ajánlott!