Balesetek Hírek Külföld

Súlyos közlekedési balesetek Kínában

Legkevesebb 18 ember meghalt és nyolc megsérült, amikor hétfőn az észak-kínai Ninghszia-Huj (Ningxia Hui) autonóm területen egy személyszállító furgon ütközött egy teherautóval – jelentette a kínai média.

Ezzel két napon belül 35-re emelkedett három súlyos közlekedési baleset halálos áldozatainak a száma – derült ki a Hszinhua hírügynökség jelentéseiből.

Vasárnapi sajtójelentések arról számoltak be, hogy egy busz lezuhant egy szirtről a délnyugat-kínai Jünnan tartományban; 11 ember meghalt, 9 megsérült. Egyikük kómában van, hat sebesült állapota válságos.

Hétfőn egy másik balesetben Dél-Kínában két teherautó és két személygépkocsi ütközött össze, aminek következtében hatan meghaltak, négyen megsérültek.

Valamennyi baleset okát vizsgálják a hatóságok.

A hivatalos adatok szerint Kínában évente körülbelül 70 ezer ember esik áldozatul közlekedési baleseteknek, és mintegy 300 ezren sérülnek meg. Az okok közt elsősorban gyorshajtás, fáradtság, ittas vezetés, valamint az utak rossz állapota szerepel.

Forrás: MTI  (ktp \ kdl)
.

(Ezt a cikket 174 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Figyelem! Falkavaró tartalom!

Az oldalon felkavaró és megrázó tartalmak jelenhetnek meg! Az erre érzékenyeknek és kiskorúaknak az oldal megtekintése nem ajánlott!