Gazdaság Hírek Márkahírek Rába

A Rába Közgyűlése egyetért a társaság hosszútávú céljaival

A Rába Nyrt. éves rendes Közgyűlése elfogadta az Igazgatóság beszámolóját a társaság 2011. évi működéséről. A Rába Csoport 454,5 millió forintos tárgyévi eredménnyel, 35,7 milliárd forintos mérlegfőösszeggel zárta a 2011. üzleti évet. A cégcsoport tovább erősítette pénzügyi stabilitását, eredményességéhez mindhárom üzletág pozitív üzemi eredménnyel járult hozzá.

Fotó: Rába

„Az exportpiacok élénkülése, a megerősített stratégiai partnerkapcsolatok és az intenzív termékfejlesztési munka 2011-ben meghozta a várt áttörést a Rába Csoport számára. Fókuszált növekedési stratégiánk jelentős fejlesztésekben öltött testet. Kiemelt partnereinkkel közös projektjeink stratégiai értéke már ebben az évben megmutatkozott. Új fejlesztésű termékeik várható piacra lépése változatlan piacméret mellett is a további növekedés irányába mutat.” – hangsúlyozta Pintér István, a Rába Nyrt. elnök-vezérigazgatója a társaság éves közgyűlésén.

2011 üzleti sikerei a pénzügyi eredmények szintjén is megmutatkoztak. A társaság árbevétele 10 százalékkal, 39,4 milliárd forintra bővült. A cégcsoport az üzemi eredmény szintjén is kiemelkedően teljesített, az elmúlt 10 esztendő legeredményesebb évét tudhatja maga mögött. A Rába pénzügyi és deviza kockázatai tovább mérséklődtek, a stratégiai szövetségek és a piaci fókusz erősítése a vevői kockázatokat is jelentősen csökkentette.

A Közgyűlés a társaság konszolidált éves beszámolóját az alábbi fő adatokkal fogadta el:

Konszolidált, auditált IFRS beszámoló
millió forintban

2010

2011

Változás

Nettó árbevétel

35 777

39 378

10,1%

Üzemi eredmény

860

1628

89,3%

Tárgyévi eredmény

-859,3

455

152,9%

EBITDA

3 117

3 833

23,0%

A Közgyűlés az Igazgatóság előterjesztése alapján úgy határozott, hogy a társaság osztalékot nem fizet, továbbá felhatalmazta az Igazgatóságot, hogy a vállalat alaptőkén felüli vagyonából saját részvényeket szerezhessen árfolyam karbantartás és/vagy a stratégiai célok megvalósítása céljából.

A Közgyűlés egy újabb évre megerősítette a Deloitte Könyvvizsgáló és Tanácsadó Kft. könyvvizsgálói megbízatását.

Forrás: Rába
.

(Ezt a cikket 242 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE