Hírek Külföld Rendőrségi hírek

Őrizetbe vették Londonban a robbantással fenyegetőző férfit

Őrizetbe vett a Scotland Yard péntek délután egy valószínűleg elmeháborodott férfit, aki London belvárosában behatolt egy irodába, és azzal fenyegetőzött, hogy felrobbantja magát.

Az incidens az egyik legzsúfoltabb belvárosi bevásárlóutcában, a Tottenham Court Roadon történt. A Scotland Yard fegyveres terrorelhárító osztagai az egész környéket megszállták és 300 méteres körzetben lezárták, miután a rendőrség arról kapott értesítést, hogy egy középkorú férfi bement egy irodába, ott gázpalackokat erősített ruházatára és közölte, hogy fel akarja robbantani magát.

Az 49 éves Michael Green az első beszámolók szerint túszokat is ejtett, bár őrizetbe vétele után az épületet átkutató rendőrök nem találtak erre utaló jeleket. Green ugyanakkor az ötödik emeleti iroda ablakából számítógépeket, televíziókat és bútorokat hajigált az utcára.

A Sky News hírtelevízió forrásai szerint az illető a kamionsofőrök képzésére és munkaközvetítésére szakosodott Advantage HGV nevű cég irodájába hatolt be. Bosszút akart állni azért, mert a vállalat korábban nem volt hajlandó teherautó-vezetői jogosítványt kiállítani számára.

Greent a három órán át tartó rendőri akció végén elfogták és elvezették.

Az utóbbi években ez volt a legnagyobb ilyen jellegű incidens Londonban. A robbantásos fenyegetés miatt mesterlövészek és tűzszerészek vonultak a helyszínre, és a környező épületekből a rendőrség több ezer embert evakuált, jóllehet a Scotland Yard hamar megállapította, hogy nem terrortámadásról van szó.

Az érintett környék még pénteken kora este is teljesen le volt zárva, ami hatalmas felfordulást okozott a pénteki belvárosi csúcsforgalomban.

Forrás: MTI  (gke \ kdl)
.

(Ezt a cikket 197 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE