Busz ütközött teherautóval Kínában, két tucat halott

Legkevesebb 24 ember meghalt és kettő megsérült, amikor csütörtökön egy autóbusz és egy teherautó frontálisan ütközött a kelet-kínai Anhuj (Anhui) tartományban – közölték helyi illetékesek.

A baleset a kora reggeli órákban történt egy kétsávos úton Vangcsaj (Wangzhai) járás közelében, lakott területen kívül. Az interneten megjelent fotók tanúsága szerint a busznak közel a fele összepréselődött, a teherautó az ütközést követően az út menti árokban kötött ki, a holttestek szétszóródtak. A teherautó sofőrje is a halottak között van.

A baleset okát és körülményeit a rendőrség még vizsgálja, s egyelőre nem közölték, hogy a busznak összesen hány utasa volt.

A Hszinhua hírügynökség összefoglalójában szereplő hivatalos adatok szerint Kínában évente körülbelül 70 ezer ember esik áldozatul közlekedési baleseteknek és mintegy 300 ezren sérülnek meg. Ez naponta 190 halálesetet és 800 sérültet jelent.

Forrás: MTI  (ktp \ kto)
.

(Ezt a cikket 329 alkalommal tekintették meg.)

Figyelem! Falkavaró tartalom!

Az oldalon felkavaró és megrázó tartalmak jelenhetnek meg! Az erre érzékenyeknek és kiskorúaknak az oldal megtekintése nem ajánlott!