Hírek Közlekedéssel kapcsolatos hírek Külföld Külföld

Figyelmeztető tábla a kiemelten balesetveszélyes útszakaszokon Romániában

Figyelmeztető táblával jelöli meg a román rendőrség azokat az útszakaszokat, ahol az elmúlt öt évben több mint tíz olyan baleset történt, amelynek következtében legkevesebb tíz személy vesztette életét vagy sebesült meg súlyosan.

  A romániai országos rendőrkapitányság közlekedésrendészeti igazgatósága és a romániai Országutak és Autópályák Országos Társasága által indított program célja, hogy csökkentsék a súlyos közlekedési balesetek számát.

A veszélyes útszakaszt jelző táblát 2011 decemberében vették be a romániai közlekedési jelek sorába. A 2,5 méter széles, 1,2 méter magas sárga alapú táblán az a felirat szerepel: Atentie! Zona cu risc ridicat de accidente (Figyelem! Nagy baleseti kockázatú útszakasz) A tábla baloldali részén piros csíkkal szegélyezett figyelmeztető háromszög szerepel, amelynek a középső fehér mezőjében nagy méretű fekete pont látható. A tábla alsó felében felirat jelöli a veszélyes szakasz hosszát.

A közlekedésrendészet tájékoztató közleménye szerint a táblák kihelyezését április negyedikén kezdték el a román-magyar határ nagylaki határátkelőjétől Aradon, Déván és Nagyszebenen át Bukarestbe vezető országúton.

A statisztika alapján 138 olyan helyet azonosítottak a romániai országutakon, ahol gyakoriak a súlyos balesetek. Ezeken a helyeken az elmúlt öt évben 1517 súlyos közlekedési baleset történt, amelyek 569 személy halálát, 1369 személy súlyos sérülését okozták. A közlemény szerint a román hatóságok ezzel az akcióval is hozzá szeretnének járulni az Európai Unió által kitűzött cél megvalósulásához, hogy 2020-ig felére csökkentsék a súlyos országúti balesetek számát.

A romániai országutak legveszélyesebb pontjainak a térképe és a figyelmeztető tábla a http://www.hartapunctelornegre.ro/ honlapon tekinthető meg.

Forrás: MTI  (kga \ kti \ ifgg)
.

(Ezt a cikket 209 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .