Kategóriák

Kategóriák

Ellenőrzések Hírek Rendőrségi hírek

Hamis rendszámmal ittasan szállította a lopott fát

Pusztaszabolcs belterületén még pénteken este vontak ellenőrzés alá a KMB-sek egy tehergépkocsit vezető személyt. Az ellenőrzés során kiderült, a gépkocsin lévő rendszámot egy másik autóra állították ki, valamint a raktérben lévő fa lopott, míg a sofőr ittas. Őt és a közben helyszínre érkező társát is előállították a rendőrök az Adonyi Rendőrősre, ahol megindult velük szemben az eljárás.

Pusztaszabolcs, Kossuth Lajos utca és Széchenyi utca kereszteződésében történt az igazoltatás még pénteken este nyolc óra körül. A körzeti megbízottak voltak azok, akik ellenőrzés alá vonták a Ford Tranzit gépkocsit, és annak 55 éves valkói sofőrjét. A gépkocsi átvizsgálása során a rendőrök a raktérben két láncfűrészt és mintegy 15 mázsa akácfát találtak, amivel kapcsolatban a sofőr azt nyilatkozta, hogy az az egyik ismerőse ingatlanáról származik, arról azonban semmiféle irattal nem rendelkezett. Az autón lévő rendszámról közben kiderült, hogy egy másik autóra lett kiállítva. Amikor pedig a sofőrrel szemben alkoholszondát alkalmaztak, az pozitív értéket mutatott.

A rendőri intézkedés még folyamatban volt, amikor a helyszínre érkezett az a 32 éves pusztaszabolcsi férfi, akire a sofőr a fa kapcsán, mint tulajdonosra utalt. Amikor a rendőrök a portáját leellenőrizték, az udvaron további mintegy 60 mázsa fát találtak, aminek csak egy részével tudott – szállító nyugtával – elszámolni. Így mind őt, mind a gépkocsi vezetőjét előállították az Adonyi Rendőrőrsre, ahol megtörtént kihallgatásuk.

Mint kiderült, az ingatlanon és a gépkocsiban megtalált fákat Pusztaszabolcs területéről tulajdonították el. A település határában található erdőkbe rendszeresen visszajártak fát lopni társaikkal együtt. Az eltulajdonított fák egy részét saját használatra, tüzelőnek használták fel, míg a többit eladták a településen.

A gépkocsiról kiderült, hogy még március 07-én a rendőrök egy közúti ellenőrzés alkalmával levették róla a rendszámot, mert ki volt vonva a forgalomból, és a 32 éves férfi – aki az autót egyik ismerősétől kapta kölcsön – ráhelyezett egy másikat, amiről az idősebb férfi is tudott, aki hajléktalanként azért vállalt a fiatalabb férfinek fuvarmunkákat, hogy az neki lakhatást biztosítson.

Az 55 éves férfit, amikor a rendőrök mintavételre állították elő, az ügyeletes orvos a klinikai tünetek alapján enyhén ittasnak minősítette.

A rendőrök mind a láncfűrészeket, mind a fákat lefoglalták.

A két férfit egyedi azonosító jel meghamisításával, valamint lopás elkövetésével gyanúsították meg. Az idősebb férfinek ezen kívül ittas vezetés miatt is felelnie kell. Mindketten szabadlábon védekeznek. Az adonyi rendőrök tovább folytatják velük szemben a büntetőeljárást, és keresik társaikat, így nem kizárt hogy az ügyben további gyanúsítások várhatók.   

Németh – Kész Mónika r. szds.
FM RFK szóvivő

Forrás: Police.hu
.

(Ezt a cikket 248 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE