Hírek Márkahírek Rába

A John Deere ismét a Rábát választotta

Több mint egy évtizedes együttműködést követően a John Deere ismét a Rábát bízta meg egyik csúcskategóriás terméke, az 560 lóerős, gumihevederes traktor futóműveinek kifejlesztésével. A fejlesztés eredményesen zárult, a sorozatgyártás megkezdődött, a felek 5 évre szóló hosszú távú szállítási megállapodást kötöttek.
Fotó: Rába

A világ vezető mezőgazdasági járműgyártója, a moline-i (Illinois állam) székhelyű Deere&Company és a Rába közös fejlesztéseként elkészült futómű a világ egyik legnagyobb méretű, teljesítményű és hatékonyságú traktorának hajtásáról és kormányzásáról gondoskodik.

A járművet és annak futóművét a modern, nagyméretű farmgazdaságokon előforduló legnehezebb mezőgazdasági munkákra, és új funkcióként az extrém terheléseket jelentő építőipari alkalmazásokra (például földgyaluzás) tervezték. A minél nagyobb hatékonyság és kényelem érdekében a legkorszerűbb technológiai vívmányokat felvonultató traktort nemrég mutatták be. A Rába új futóműveinek sorozatgyártása 2011-ben megkezdődött.

A John Deere több mint egy évtizede stabil megrendelője a győri cégnek. A két vállalat az elmúlt években a termékfejlesztés területén is szorosabbra fűzte együttműködését. A Rába ma már komplex mérnöki megoldásokat szállít amerikai partnerének. A most aláírt beszállítói szerződés újabb 5 évre rögzíti a felek partnerségét.

„A sikeres fejlesztési projekt stratégiai jelentőségű számunkra, hiszen így tovább növelhetjük a magas hozzáadott értékű termékek arányát az értékesítésünkben, egyben megerősíthetjük pozícióinkat a stratégiai szegmensnek számító nagyteljesítményű mezőgazdasági erőgépek piacán.” – emelte ki Pintér István a Rába elnök-vezérigazgatója. A válság ellenére a szegmensből származó árbevétel a Rábánál dinamikusan növekszik, 2012-ben elérheti a 30 millió eurót.

Forrás: Rába
.

(Ezt a cikket 436 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE