Az LG Electronics bejelentette legújabb LTE készülékét, az LG Optimus Vu:-t. A fejlett LTE és IPS megjelenítési technológiájával felvértezett LG Optimus Vu: egyedülálló módon kombinálja a táblagépekéhez hasonló megjelenést az okostelefonok hordozhatóságával. A 1,5 GHz-es kétmagos processzorral, 32 GB belső memóriával és nagyteljesítményű 2080 mAh-s akkumulátorral felszerelt készülék minden multimédia-rajongó álma.

„Az LG Optimus Vu:-t azzal a céllal terveztük, hogy a felhasználók annyit hozhassanak ki egy okostelefonból, ami csak lehetséges.” – nyilatkozta Dr. Jong-seok Park, az LG Mobile Communications Company elnök-vezérigazgatója. „Az optimális 4:3 képarány, az 5 hüvelyk (12,7 cm) képátlójú kijelző és a szupergyors LTE technológia egyesítéséből létrejött LG Optimus Vu: egy jó példa arra, hogy mit érhetünk el, amikor a legjobb technológiáinkat a fogyasztói igényekkel kombináljuk.”

A nagyméretű (5 hüvelykes), 4:3 képarányú, magas fényerejű kijelző igazán könnyűvé és kényelmessé teszi dokumentumok, könyvek, illetve multimédiás és internetes tartalmak olvasását. A 4:3-as képarányt a gyártó arra optimalizálta, hogy a kijelző a lehető legtöbb információt jelenítse meg egy időben, valamint a legegyszerűbb szövegbevitelt kínálja, így növelve a mindennapi használat hatékonyságát. Ezen felül az IPS kijelző képes visszaadni a színek természetes árnyalatait, még verőfényes napsütésben is.

Az LG fejlett LTE technológiájából eredő páratlan sebesség és teljesítmény kivételes hatékonysággal ruházza fel az LG Optimus Vu:-t. Beépített egyedi QuickClip™ gyorsbillentyűje lehetővé teszi, hogy a felhasználók kényelmesen, egyetlen gombnyomással mentsék a kijelző képét, majd ezeket szerkeszthessék is. A jegyzetek készülhetnek hagyományosan ujjal, vagy az erre a célra kialakított Rubberdium™ tollal is. Az LG Optimus Vu: készülékre telepített számos üzleti alkalmazás közül érdemes kiemelni például a Polaris Office-t, amely lehetővé teszi bármilyen dokumentum, táblázat vagy prezentáció megnyitását út közben is.

Mindössze 8,5 mm-es vastagságával az LG Optimus Vu: a piacon jelenleg kapható legkeskenyebb LTE telefon, kézbe és kabátzsebbe is tökéletesen illeszkedik. A készüléket nagyteljesítményű, 2080 mAh-s akkumulátorral szerelték fel, ennek ellenére — az LG speciális Floating Mass technológiájának köszönhetően — az LG Optimus Vu: keskenyebbnek tűnik valós méreteihez képest.

A fejlett adatkommunikációs funkciók (HDMI, DLNA) mellett az LG Optimus Vu: 32 GB belső memóriát és 8 MP-es kamerát kapott. Habár a készülék az Android 2.3 Gingerbread verziójával kerül a boltokba, a 4.0 Ice Cream Sandwich-re való frissítés előkészületei már gőzerővel folynak.

Az LG Optimus Vu:-val a nagyközönség először a 2012. február 27. és március 1. között rendezett barcelonai Mobil Világkongresszuson (MWC) találkozhat, az LG standján. A készülék 2012 márciusától elsőként Koreában lesz kapható.

Termékjellemzők:

• Lapkakészlet: 1,5 GHz-es kétmagos processzor
• Kijelző: 5 hüvelykes (12,7 cm) (1024×768 felbontású) IPS kijelző
• Memória: 32 GB eMMC és 1GB DDR2
• Kamera: 8 MP-es autófókuszos LED hátlapi és 1,3 MP-es előlapi kamera
• Operációs rendszer: Android 2.3 Gingerbread
• Akkumulátor: 2080 mAh
• Méretek (H x SZ x M): 139,6 x 90,4 x 8,5 mm

Forrás: LG
.

(Ezt a cikket 609 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?