Határinfó Hírek Közlekedéssel kapcsolatos hírek Külföld

Szigorított ellenőrzés a román határátkelőkön a csempészet visszaszorításáért

Szigorított ellenőrzést vezettek be a román hatóságok valamennyi határátkelőn a csempészet visszaszorításáért – közölte csütörtökön az MTI-vel a román határrendőrség.

Az intézmény közleményt is kiadott, amelyben közölték, hogy a csempészet és az adócsalás visszaszorításáért részletes ellenőrzést hajtanak végre a határátkelőkön, ami az áruszállító teherautókat érinti.

Az ellenőrzés célja a törvényes iratok nélkül vagy hiányos iratokkal szállított áruk kiszűrése, és azoknak a cégeknek a felderítése, amelyek a törvényes előírások betartása nélkül végeznek áruszállítást.

A közlemény szerint a szigorított ellenőrzésekre azt követően került sor, hogy az utóbbi huszonnégy órában csak a román-bolgár határon lévő Giurgiu határátkelőnél 18, Romániába belépni akaró teherautó akadt fenn a vámosok szűrőjén. Ez utóbbiak alapos gyanúja szerint a járművekben olyan zöldség- és gyümölcsáru volt, amely úgynevezett fantomcégek raktáraiba került volna.

A közlemény szerint a román hatóságok növelték a teherautók ellenőrzésével foglalkozó vámosok számát, akárcsak az átvizsgálás elvégzésére alkalmas technikai felszerelések mennyiségét a határátlépés gyorsítása érdekében.

Nagylaknál és Ártándnál hosszú kamionsor alakult ki. Nagylaknál a kilépő oldalon mintegy öt kilométert tett ki a várakozó teherautók sora csütörtök reggel, míg az ártándi átkelőnél szerda este torlódott fel 20-22 kilométeres kamionsor.

Forrás: MTI  (kbu \ kgf \ kti)
.

(Ezt a cikket 241 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE