Rögzítik a szabálysértők és a rendőrök közötti kommunikációt Romániában

Nem olyan régen jelent meg a hír a kronika.ro oldalon, hogy a jövőben a megállított szabálysértők és a rendőrök közötti beszélgetést (képet és hangot) rögzítik a román rendőrök. Azonban ezt a felvételt csak akkor fogják felhasználni, ha bíróságra kerül az ügy.

A rendszert nem mindenhol fogják alkalmazni, hanem egyelőre csak az A1-es autópálya és a 7-es út mentén járőröző rendőrautókba lesz telepítve.

“Attól a pillanattól, hogy a vétkes sofőrt megállítják, tájékoztatják, hogy a kihágást rögzítették és a beszélgetést is rögzítik. A rendszert úgy alakították ki, hogy attól a perctől, hogy a rendőr működésbe helyezte gépkocsija hang- és fényjelzéseit, automatikusan elindul a kamera, és mindaddig működik, amíg megállapítják a kihágás tényét, fölveszik a jegyzőkönyvet, és átadják azt az érintettnek.

A rendőr és a kihágás elkövetője közötti párbeszédet egy kártyára rögzítik, amelyet utóbb a közlekedési rendőrség számítógépére töltenek le. Gyakorlatilag olyan mikrofonokról van szó, amelyek 300 méteres körzetben rögzítenek.” – olvasható a kronika.ro oldalon megjelent cikkben.

Forrás: JogIQ
.

(Ezt a cikket 209 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?