Hírek Közút

Több mint 1,3 milliárdos útfelújítás Szabolcsban

Több mint 1,3 milliárd forintot költött az idén az ország egyik legnagyobb, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei úthálózatának felújítására a Magyar Közút Nonprofit Zrt. térségi igazgatósága – közölte Szamos István, a szervezet vezetője sajtótájékoztatón szerdán Nyíregyházán.

illusztráció

A 2.109 kilométer hosszú nyírségi úthálózat rendbe tételére, több ezer kátyú és úthiba megszűntetésére 559 millió forintot fordított a megyei igazgatóság – mondta a cégvezető. Hozzátette: emellett 741,5 millió forintos költségből nagyfelületű burkolat-felújítás is történt, összesen 205 ezer négyzetmétert meghaladó útrészen. A felújításokra felhasznált aszfaltmennyiség megközelítette a 7.300 tonnát.

Az igazgató az MTI kérdésére válaszolva fontosnak tartotta megemlíteni, hogy a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában három jelentős, mintegy 37 milliárd forint értékű útfejlesztés is folyik Szabolcsban. Tovább épül az M3-as autópálya Nyíregyháza és Vaja közötti szakasza mintegy 32 millió forintos költségből. A 4-es számú főút 800 millió forint értékű fejlesztéssel új nyomvonalat kap Nyírtass és Ajak között.

A 41-es számú főúton pedig új Tisza-híd épül Vásárosnaménynál, 4 milliárd forintot meghaladó összegből. A sajtótájékoztatón szó esett a megyei közúti igazgatóság téli felkészüléséről is, a cég szakemberei, öt üzemmérnökségen november 10-től már készenlétben vannak az utak síkosság-mentesítésére és hó-eltakarítására. Összesen 65 gép várja a munkálatok végzését, további 35 gépet pedig szükség esetén bérelni tudnak a megye vállalkozásaitól.

A hómarók, hóekék, só- és homokszórók síkosság-mentesítő anyaggal történő ellátására 7.350 tonna sót és 1.600 tonna érdesítő anyagot készítettek elő. A hófúvásos útrészek mentére 8 kilométer hosszú hófogórácsot és hálót helyeztek ki. A több mint 2.100 kilométer hosszú szabolcsi úthálózat közül télen csak 70 kilométernyin terveznek hóekézést. A legutóbbi télen a megyei közúti igazgatóság mintegy 400 millió forintot költött az utak takarítására, jegesedésének elhárítására, és az idén is hasonló összeggel számolnak.

Forrás: MTI  (bbag \ gkv)
.

(Ezt a cikket 184 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .